Son dakika haberleri: Ayvalıklı ev hanımları Hollanda'ya kazak ihraç ediyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberleri: Ayvalıklı ev hanımları Hollanda'ya kazak ihraç ediyorlar

Son dakika ekonomi haberi: Ayvalıklı ev hanımları Hollanda'ya kazak ihraç ediyorlar Boş zamanlarını geçirmek için başladılar, şimdi ihracat yapıyorlar Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan mahalle evleri sayesinde üretime katılan kadınların ihracata başladıklarını söyledi.

01.10.2020 15:36  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalıklı ev hanımları Hollanda'ya kazak ihraç ediyorlar

Boş zamanlarını geçirmek için başladılar, şimdi ihracat yapıyorlar

BALIKESİR - Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan mahalle evleri sayesinde üretime katılan kadınların ihracata başladıklarını söyledi.

Sosyal belediyeciliği başarıyla uygulayan belediye olduklarını hatırlatan Ergin, meslek kurslarının yüzlerce kadına ekmek kapısını araladığını, aile bütçelerine çok önemli katkılar sağladığını belirtti. Başkan Ergin, "Sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalar yaptığımız projeler arasında yer alan evlerimizin devamı gelecek. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde hayata geçirdiğimiz mahalle evlerimizde, hayata geçirdiğimiz kursların ardından meslek sahibi olan gençlerimize ve kadınlarımıza istihdam olanakları oluşturulması kapısı açıldı. Kadınlarımızın ördüğü kazaklar, binlerce kilometre uzaklıktaki Hollanda'ya satılıyor, aile bütçesine önemli oranda maddi katkı sağlıyorlar. Örgü atölyesinden haberdar olan firma yetkilisi deneme amaçlı olarak kadınlara kazaklar ördürmüştü. Ayvalıklı kadınların ördüğü kazaklar Hollanda'ya ihraç ediliyor. İlçemizde mahalle evlerinin sayısını artıracağız" diye konuştu.

Ördüğü kazakları Hollanda'ya satılan Türkan Tezkaçan, "Ayvalık Belediyesi'nin mahalle evi açtığını duydum. Örgü kursuna başladım. Ev hanımıyım, 3 aydır buraya geliyorum. Kazak örüyoruz. Ceket, bere örüyoruz. Harçlığımızı çıkarıyoruz. Şu anda Ayvalık Belediyesi aracılığı ile ördüklerimizi satıyoruz. Evimize kazanç elde ediyoruz" dedi.

Aile ekonomisine katkı sağladıklarını ifade eden Hayriye Arıcı, "Belediye'nin açtığı örgü kursuna müracaat ettim. 3 aydır geliyorum. Kazak ve hırkalar örülüyor. Panço örülüyor. Gelir sağlıyoruz" dedi.

Son dakika haberleri: Ayvalıklı ev hanımları Hollanda\'ya kazak ihraç ediyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberleri: Ayvalıklı ev hanımları Hollanda'ya kazak ihraç ediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement