Azadi Street Filmi Uluslararası Belgesel Film Festivalinde - Son Dakika
Yerel

Azadi Street Filmi Uluslararası Belgesel Film Festivalinde

Azadi Street Filmi Uluslararası Belgesel Film Festivalinde

Azadi Street filmi, 15.Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterime giriyor.

22.08.2012 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azadi Street filmi, 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterime giriyor.

Yönetmenliğini Mustafa Karakaya'nın yaptığı çekimleri İran ve Türkiye'de gerçekleştirilen Azadi Street filmi, Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından organize edilen 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterime giriyor.

Festivalde gösterilecek filmlere karar vermek için, İznik'te kampa giren 70 sinemacı, dört günlük izleme sonrasında kararını verdi. 400 film arasından ön elemeyi geçen 60 film arasında yer alan Azadi Street filmi, 27 Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında, "Sistem Hatası" başlığı altında gerçekleştirilecek festivalde ücretsiz olarak halka izletilecek.

Çekimleri İran'ın Tebriz, Tahran, İsfehan, Şiraz şehirlerinde ve Nevşehir'de gerçekleşen Azadi Street filmi İran'da çeşitli nedenlerle ülkesini terk etmek zorunda kalan bir mültecinin gerçek yaşam hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde İranlı oyuncu Tina Pakan ve Yer Gök Aşk dizisi oyuncularından Özlem Ulukan oynadı. Yönetmenliğini Mustafa Karakaya, Genel Koordinatörlüğünü Gazeteci İsrafil Baran ve Görüntü Yönetmenliğini Galip Hasan Temur'un yaptığı filmde tamamen yerli ekip görev aldı.

Kapadokya'nın ilk film fabrikası olan Katpatuka Film'in ilk çalışması olan Azadi Street'in çekimleri yaklaşık bir yıl sürdü.

Yönetmen Mustafa Karakaya belgesel filmin bu festivalle birlikte uluslar arası anlamda ilk kez gösterime gireceğini belirterek farklı yurt içi ve yurt dışı festivallerde hak edecekleri ilgiyi göreceklerini söyledi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azadi Street Filmi Uluslararası Belgesel Film Festivalinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement