Azerbaycan'a Gebe Düve İhracatı - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'a Gebe Düve İhracatı

Azerbaycan\'a Gebe Düve İhracatı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Kayhan: ''Trakya, hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip''

02.06.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de yetiştirilen 81 baş "Siyah Alaca-Holstein" ırkı gebe düve Azerbaycan'a ihraç edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin, ihracat dolayısıyla Gebe Düve Yetiştirme Merkezinde düzenlediği törende, Trakya bölgesini sadece Anadolu'ya değil, diğer ülkelere de düve temin edecek bir düzeye getirmek istediklerini söyledi.

Trakya'daki üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının politikalarına uygun davrandığını belirten Kayhan, Trakya bölgesine özgü projelerin devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin 10 yıl öncesinde dünya süt üretiminde 20. sıradayken bugün 7. sıraya yükseldiğine dikkati çeken Kayhan, şöyle konuştu:

"Trakya hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip. Süt üretiminde Avrupa'da 3. sıradayız. Toplam süt üretimimiz 8.4 milyon tondan 18.2 milyona çıktı. Sütte hem kaliteyi sağladık hem de endüstriye giden sütte ise 1 milyon tondan, 8 milyon tona çıktık. Bu yükseliş, bu büyüme dünyada Çin'den sonra ikinci büyük büyümedir. Süt sektöründe bu gelişme sağlanırken, ette ve damızlıkta da benzer bir büyümenin yaşandığını biliyoruz."

"Fırsat bölge Trakya"

Kayhan, Trakya'nın Türkiye hayvancılığı için fırsat bir bölge olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, hayvancılığı ekonomik bir nitelik olarak tanımladığını, hem girdi analizini hem de ürün analizini son derece rasyonel şekilde inceleyerek buna paralel bir destek politikası izlediğini belirten Kayhan, "Trakya'nın burada da önemli bir potansiyel olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden de, Azerbaycan'a gebe düve göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'de sığır ırkı ıslahı konusunda yıllardır süren çalışmaların meyvesinin bugün alınmaya başlandığını vurgulayan Özden, bu tür ihracatlarla Türkiye ekonomisine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Kırklareli Damızlık sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ise Kırklareli'nin hayvancılık açısından önemli bir bölge olduğunu belirterek, ihracatın Türkiye ve Kırklareli'ne hayırlı olmasını temenni etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci de ihracatın sadece Kırklareli değil, tüm Trakya'nın gururu olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından, 81 baş "Siyah Alaca-Holstein" ırkı gebe düve, Azerbaycan'a gönderilmek üzere tırlara yüklendi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'a Gebe Düve İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement