Azerbaycan'a Zonguldak'tan karikatürlü destek - Son Dakika
Yaşam

Azerbaycan'a Zonguldak'tan karikatürlü destek

- (Özel) Azerbaycan'a Zonguldak'tan karikatürlü destek Çizdiği karikatürler sosyal medyada beğeni rekoru kırdı Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için sürdürdüğü mücadeleye bir destek de Zonguldak'tan geldi.

05.10.2020 11:35  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- (Özel) Azerbaycan'a Zonguldak'tan karikatürlü destek

Çizdiği karikatürler sosyal medyada beğeni rekoru kırdı

ZONGULDAK - Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için sürdürdüğü mücadeleye bir destek de Zonguldak'tan geldi. Çizdiği karikatürlerle büyük ilgi gören karikatürist Şerif Cihan, Azerbaycan'a destek karikatürleri çizdi. Çizimler, sosyal medyada kısa sürede beğeni rekoru kırdı.

Kilimli ilçesinde yaşayan karikatürist Şerif Cihan, Azerbaycan'ın işgal edilen toprakları geri almak için sürdürdüğü mücadeleye destek verdi. Karabağ ve Hocalı'da yaşananların hafızalardan silinmediğini ifade eden Cihan, Azerbaycan'a çizdiği karikatürlerle destek verdiğini ifade etti. Azerbaycan'ın 30 yıl sonra harekat başlatmasının kendisini gururlandırdığını belirten Şerif Cihan, şöyle dedi:

"Hobi olarak da karikatür çiziyorum. Çocukluğumdan beri karikatür çiziyorum. Gazetelerde ve sosyal medyada da 15-20 yıldan beri çiziyorum. Ama çocukluktan gelen bir şey. Karabağ olayını zaten biliyoruz. Azerbaycan'ın 30 yıl sonrası böyle bir harekat başlatması bizi gururlandırdı. 30 seneden beri içimizde bir yaraydı. Ben bir Türk Milliyetçisiyim. Karabağ ve Hocalı'da yaşananları hepimiz biliyoruz. Şu anda Azerbaycan'ın yaptığı çok doğru. İnşallah sonunu getirir. Karabağ'ı tekrar kendi topraklarına katar. Ermeni güçlerini oradan defeder. Bir Türk olarak onlara destek olmak istedim. Benim de sanatım bu. Bu şekilde olayları takipçilerime göstermek istedim. Azerbaycan'ın karşısında olan gizli güçleri göstermek istedim. Zaten bunları dünya biliyor. Karikatürleri sosyal medyada da paylaştığımda beğenen insanlar çok. Genelde Türklerin hep arzusu bu. Duygularımı kağıda döküyorum. Belki de milyonlarca insanın duyguları. Ben bunları çizince insanlar da kendi duygularını yansıtıyor. Bütün Türklerin istediği bu, çok iyi bir harekat. Bütün gönlümüz Azerbaycanlı kardeşlerimizle."

Cihan'ın çizdiği karikatürler ise kısa sürede sosyal medyada beğeni rekorları kırdı.

Azerbaycan\'a Zonguldak\'tan karikatürlü destek
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Azerbaycan'a Zonguldak'tan karikatürlü destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.

  • Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı
    10:25 Bursa'da 100 Yıllık Berber Dükkanı 68 Yaşındaki Nihat Aşır Tarafından Devralındı

    Bursa'da yaşayan 68 yaşındaki Nihat Aşır, kalfa olarak girdiği berber dükkanında ustasının vefatı üzerine 100 yıllık dükkanı devraldı. 46 yıldır bir asıra dayanan dükkanda berberlik yapan Aşır, sağlık durumları el verdiği müddetçe mesleğini yaşatacağını söyledi. Dükkanın tarihi dokusu korunurken, çağın gerektirdiği teknolojiye de ayak uyduruldu.

  • Germencik'te metruk binada yangın çıktı
    10:25 Germencik'te metruk binada yangın çıktı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan metruk bir binada çıkan yangın sonrasında Belediye Başkanı Burak Zencirci, mahalleye geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü
    10:23 Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören sürücüler şaşkına döndü

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. O anlar kamera ile kaydedildi.

  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu
    10:16 Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu

    Malatya'nın Kale İlçesinin Fırat Nehri sahili, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, Mart ile Nisan ayında Malatya'nı Kale ilçesine gelerek burada elektrik direklerinin tepelerine yuvalarını yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve sahil şeridindeki arazilerde görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden Kale ilçesine gelip yuvalarına yerleşti. Şuanda birçok leylek yumurtalarken yakın süreçte yavrularının da dünyaya gelmesi ile baraj sahili şeridinde leylek popülasyonu da artmış olacak. Çocukların büyük ilgi gösterdiği leylekler, başta solucan olmak birçok hayvan türü ile karnını duyuruyor. Doğası gereği yavrularına yiyecek taşıyan leylekler ilçe halkının sevgisini kazandı. Vatandaşlar, leyleklerin rahatsız edilmemesi için büyük çaba sarf ederken, leylekler için yiyecek ve su bırakmaya başladı. İstanbul'da yaşayan ancak leyleklerin gelmesi ile birlikte ilçeye gelen Özer Öztop, leyleklerin erken gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ilçede yaşayan leyleklerin sayısının her yıl değişkenlik gösterdiğini söyledi. İlçede özel bir restoran işleten Öztop, 15 yıldır leyleklerin bölgede çoğaldığını dile getirdi. Şuanda 25'ten fazla yuvanın olduğunu söyleyen Öztop, 'Leylekler her yıl Mart ayı başlarında gelir sonra da Ağustos ayında geri göç ederler. Buradan Nil nehri boyuna gittiğini düşünüyoruz' dedi. Leyleklerin her yıl Kale ilçesinde baraj sahiline gelmesinin bölge halkını da mutlu ettiğini ifade eden Öztop, 'Bu bölge de tarım potansiyeli oldukça fazla. Onlarda doğanın bir parçası. İnsanlarda kötü davranmıyor. Burada baraja akan dereler, kurbağa, canlı hayvan fazla. Tarım alanları da bozulmadığı için beslenmeye uygun bir ortam. Geçen yıl bir direkteki yuvada 4 yavru olmuştu. Bizlerde leylekleri ürkütmemek adına büyük çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.


Advertisement