Azerbaycan'da, Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da, Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliği Düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk romancı ve şair Ahmet Hamdi Tanpınar anıldı.

15.12.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk romancı ve şair Ahmet Hamdi Tanpınar anıldı.

Bakü Devlet Üniversitesinde (BDÜ) Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezince düzenlenen etkinliğe eğitim, sanat ve kültür alanından çok sayıda isim katıldı.

"Dünyam Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Hayatından Kareler" adlı serginin açılmasıyla başlayan program video gösterimi, şiir ve konuşmalarla devam etti.

BDÜ Rektörü Abel Meherremov, Tanpınar'ı sadece Türkiye'nin değil, tüm Türk dünyasının yazarı olduğunu söyledi.

Azerbaycanlı gençlerin Tanpınar'ı ve diğer Türk yazarları daha yakından tanımasını istediklerini ifade eden Meherremov, Türk dünyası yazarlarının da Türkiye ve diğer ülkede tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, Tanpınar'ın hayat ve eserlerinden bahsederek onun eserlerinde Türk insanının Kurtuluş Savaşı ve sonrasında nasıl duygularla yaşadığının görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Makbule Koçak, Türkiye ve Azerbaycan'ın edebiyat, kültür ve sanat dalındaki ilişkilerini daha da geliştirmesi gerektiğini belirtti. Azerbaycan'ın sanat ve edebiyat dünyası çok geniş olduğunu vurgulayan Koçak, bunları Türkiye'ye de taşımanın gerekliliğini kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, Tanpınar'ın dört eserinin Azerbaycan Türkçesine çevrildiğini hatırlatarak, şairin Azerbaycan'da daha iyi tanınması için deneme yarışması başlattıklarını söyledi.

Etkinlikte, "Tanpınar'ı Keşfediyorum" adlı deneme yarışmasında başarılı olanlar da açıklandı. Dereceye giren 5 yarışmacı, Tanpınar'ın "Beş Şehir" eserinde anlattığı Bursa, Konya, İstanbul, Ankara ve Erzurum seyahatiyle ödüllendirildi.

Azerbaycan\'da, Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliği Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da, Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement