Azerbaycan'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Ramazan Etkinlikleri

Azerbaycan'da, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Bakü Koordinatörlüğü, Samsun Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile yerli sivil toplum kuruluşlarından Damla İctimai Birliği ve Petek İctimai Birliği tarafından ramazan etkinliği ve yardım kampanyası düzenlendi.

22.06.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Bakü Koordinatörlüğü, Samsun Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile yerli sivil toplum kuruluşlarından Damla İctimai Birliği ve Petek İctimai Birliği tarafından ramazan etkinliği ve yardım kampanyası düzenlendi.

Damla İctimai Birliği ve Petek İctimai Birliğinin barındırdığı yetim çocuklar için Bakü'de düzenlenen gösteriye, Canik Belediye Başkanı Osman Genç başkanlığındaki heyet, TİKA Bakü Koordinatörlüğü yetkilileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Çocuklar tarafından çeşitli tiyatro gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, geleneksel tiyatro sanatlarından Karagöz ve Hacivat gölge oyunu da gösterildi.

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Yöneticisi, tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik'in sunduğu gölge oyunu, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Belediye Başkanı Genç, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, aynı medeniyeti paylaştıkları ülkelerin şehirleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını, bu nedenle Bakü'de Ramazan etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Türk kültüründe önemli yeri bulunan Karagöz ve Hacivat'ı Azerbaycanlı çocuklarla buluşturduklarını söyleyen Genç, "İslam medeniyetinin etkilerini burada da görüyoruz. Kendimizi burada misafir hissetmiyoruz. Kardeş ülkelerin artık birlikte ortak proje yapabileceğini ortaya koyduk" dedi.

TİKA Bakü Program Koordinatör Yardımcısı İsmail Gürlek ise benzer etkinlikleri sürdüreceklerini, Azerbaycanlı gençlere ve çocuklara Ramazan bilincini anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Gösterinin ardından ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement