Azerbaycan'da "The Fırst Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'da "The Fırst Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Azerbaycan\'da "The Fırst Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel "The First Yılın En İyileri Ödülleri" sahiplerini buldu.

11.10.2012 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel "The First Yılın En İyileri Ödülleri" sahiplerini buldu.

Geceye Türkiye'nin eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, ünlü ses sanatçısı Selami Şahin, yönetmen Hilal Saral, şarkıcılar Gökçe ve Eren Sandal, işadamları, Azerbaycanlı sanatçılar, milletvekilleri ve besteciler katıldı. Azerbaycanlı davetlilerin ilgisinin yoğun olduğu gecede, konuklar Türk sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Ödül töreninin onur konuğu olan eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç'a "Onur Ödülü" verildi. Gecenin en önemli konuklarından biri olan Türk müziğinin canlı efsanesi Selami Şahin'e ise "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi. Selami Şahin, ödülü aldıktan sonra sevilen şarkılarını seslendirerek salonu coşturdu.

Ödülü almadan önce bir açıklama yapan Selami Şahin, "Bakü'ye ilk gelişim. Kardeş ülkedeyiz. Kendimi vatanımdaki gibi hissediyorum. Bu gece bana da ödül verecekler. Ancak ne ödülü olduğunu bilmiyorum, bana da sürpriz olacak. Gerçekten çok mutluyum. Şehrin tarihi yerlerini gezdik, aynı İstanbul'daki gibi. Gerçekten gurur duydum" diye konuştu.

Gecede Gökçe, Eren Sandal, Hilal Saral, Nurdan Şanlı, ATO Başkanı Salih Bezci, Yasemin Pulat, Ankara Shopping Festival, Türkiye Polis Radyosu ve TRT Bakü Bölge Müdürü Yüksel Değercan'a da ödül verildi. Gökçe, "Bakü'ye ilk defa geliyorum. Kendi ülkem dışında sevilmek ve ödül almak çok güzel bir duygu. Bakü'yü çok güzel buldum ancak gelir gelmez hazırlıklara başladığımız için gezmeye vaktimiz olmadı" dedi.

Basın mensuplarına açıklama yapan eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, "Burada Türkiye'de çalıştığım gibi çalıştım. Burası bizim ikinci vatanımız. 4,5 yıl burada görev yaptım. Bana bu imkanı veren yetkililere teşekkür ederim. Yaşadığım sürece Azerbaycan benim ikinci vatanımdır. İmkanlarım ölçüsünde Azerbaycan için elimden geleni yapmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın en büyük ödül törenlerinden biri olan "The First"te ödül alan isimler arasında Azerbaycan'ın tanınmış işadamları, milletvekilleri, müzisyenleri ve sporcuları yer aldı. Törende davetlilere bir sürpriz yapılarak, geçtiğimiz yıllarda trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu da anıldı. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'da 'The Fırst Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement