Azerbaycan'da Uluslararası Kudüs Sorunu Konferansı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Uluslararası Kudüs Sorunu Konferansı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Filistinlilerin haklarının iadesi ve daimi barış için tek yolun, BM'nin iki devletli çözüm önerisi olduğunu söyledi.

20.07.2017 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Filistinlilerin haklarının iadesi ve daimi barış için tek yolun, BM'nin iki devletli çözüm önerisi olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Uluslararası Kudüs Sorunu Konferansı düzenlendi.

BM Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi (CEİRPP), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Azerbaycan hükümetince düzenlenen konferansın açılış toplantısına BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, CEİRPP Temsilcisi Rafael Dario Ramirez Carreno, İİT Genel Sekreter Yardımcısı Samir Bakr, Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansour? ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Özel Yetkili Temsilcisi Büyükelçi Şahin Abdullayev katıldı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenca, burada yaptığı konuşmada, İsrail devletinin Filistin topraklarına yönelik iskan planının önlenmesi, Filistinliler arasındaki iç çatışmaların da sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili müzakerelerde sonuç elde edilmediğini hatırlatan Jenca, "Filistinlilerin haklarının iadesi ve daimi barış için tek yol, BM'nin iki devletli çözüm önerisidir." dedi.

CEİRPP Temsilcisi Carreno, Kudüs'te yaşananların tüm dünyayı etkilediğinin altını çizdi. Kudüs'le ilgili oradaki insanların faydasına olacak müzakereler yürütülmesi gerektiğini ifade eden Carreno, turizm ve altyapının yeniden kurulmasının Kudüs'ün Filistinlilerin yaşadığı bölgelerinin kalkınmasını sağlayacağını söyledi.

İİT Genel Sekreter Yardımcısı Bakr, İsrail'in Kudüs'te uluslararası hukuku ve Cenevre Konvansiyonu'nu kabaca ihlal ettiğini vurgulayarak, yaşananların bölgesel güvenlik açısından da tehdit oluşturduğunu ve Filistinlilerin haklarının korunması için çaba harcamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Filistin BM Temsilcisi Mansour? da Filistinlilerin kutsal mekanları ziyaretinin İsrail tarafından engellenmesinin kabul edilemez olduğuna değindi.

Filistin devletinin, sorunun barış yoluyla çözülmesinden yana olduğunu bildiren Mansour, İsrail'in ise attığı adımlarla bölgeye barış gelmesini istemediğini ortaya koyduğunu söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Özel Yetkili Temsilcisi Büyükelçi Abdullayev, Azerbaycan'ın hem Filistin hem de İsrail ile sıkı ilişkiler içerisinde olduğunu hatırlatarak, "Fakat bu durum işgal konusunda Filistin'i desteklememize engel değil. Eğer BM çifte standarttan uzak durursa bir şeyler elde edilebilir. İsrail'le askeri ve siyasi ilişkilerimiz Filistin'e destek vermemize mani değil. Biz baskı yapamayız fakat tutumumuzu açıkça belirtiyoruz." dedi.

" Türkiye, Filistin'e desteğini sürdürecek"

Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansta İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki yasa dışı eylemlerinin ele alındığını aktardı.

Özoral, "Türkiye olarak her zaman haklı mücadelesinde Filistin halkının yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İsrail'in işgal altında tuttuğu topraklardan bir an önce çekilmesini ve iki devletin bir arada yaşadığı adil çözümün bulunmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

"İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşam", "Doğu Kudüs için yeni yaklaşım", "Doğu Kudüs için bölgesel ve uluslararası destek" başlıklarıyla panellerin yapılacağı konferans yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Uluslararası Kudüs Sorunu Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek
    15:58 Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Milli İrade Platformu olarak Afyonkarahisar'da istikrar, özgürlük, güven, huzur ve ilerlemeden yana iradelerini sandığa yansıtacaklarını ifade etti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti
    15:58 Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti

    Niğde Belediyespor yönetimi, BAL 7. Grup'ta aldıkları seyircisiz maç cezasını haksız bulduklarını belirterek protesto etti. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi.

  • Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı
    15:57 Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen şüpheli kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Didim Narkotik Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda 563,3 gram esrar, 0,66 gram kokain ve diğer suç unsurları ele geçirildi.

  • Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:57 Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Hatay'da Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, güvenlik, seçim süreci ve oyların sayımı konularında alınacak tedbirler ele alındı. Toplantıda, il genelinde asayiş, güvenlik ve diğer alanlarda alınan önlemler ve atılması gereken adımlar görüşüldü.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı
    15:55 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde düzenlenen iftar programlarına devam ediyor. Vali Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:55 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda seçim sürecinin kentte huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler ele alındı.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Özgür Özel:
    15:54 Özgür Özel: "Yerlikaya, Soylu Gibi Makamın Ağırlığını Taşıyamayacak İşler Yapmıyordu. Bu Yaptıkları O İmajına Çok Ters"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en müstesna, en mahrem kurumunun yıllarca başında olmuş kişi gidiyor, uzman doktor Halil Nacar'a destek istiyor. Devlete yazık, kuruma yazık. Siyaseti bu hale getirmemek lazım. Adaya, hatta Ömer Çelik'e de yazık. Sen partinin sözcüsü olacaksın, ilin yıllarca milletvekilliğini yapmış olacaksın, ilinde bir tane belediye başkan adayın var. Ona sen yetemeyeceksin de Hakan Fidan'ı getireceksin. Süleyman Soylu son derece partizan, sürekli polemiklere giren bir kişiydi ve bu çok ayıplanacak bir durumdu. Onun yerine Ali Yerlikaya gelmiş, farklı bir profil çizmişti. Elbette AK Parti'liydi. Elbette birçok yaptığını eleştirdim ama Soylu gibi o makamın ağırlığını taşıyamayacak işler yapmıyordu. Bu yaptıkları, o imajına çok ters.” dedi.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, ilçedeki üreticileri çeşitli hastalıklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek, yaprak biti zararı ve fare tespit edildiğini belirtti. Verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çeken Efe, çiftçilere arazilerini kontrol etmeleri ve hızla uygulama yapmaları çağrısında bulundu.

  • Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek
    15:53 Murat Kurum: İstanbullular 31 Mart'ta gereken cevabı verecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta gereken cevabı vereceğini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun villasına ilişkin sorulara cevap verirken, dürüstlük ve adalet vurgusu yaptı. Ayrıca, terörün kırmızı çizgi olduğunu belirten Kurum, İstanbul'un tüm etnik kökenlerine ve inançlarına hizmet edeceklerini ifade etti.


Advertisement