Azerbaycan hükümeti duyurdu! Hava sahası Rus askeri uçaklara kapatıldı - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan hükümeti duyurdu! Hava sahası Rus askeri uçaklara kapatıldı

Ukrayna'yı işgal girişimi devam eden Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygulanırken çoğu ülke hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı aldı. Azerbaycan hükümeti de Rus askeri uçaklarına hava sahasını kapattıklarını açıkladı.

01.05.2022 17:24  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Azeri Times'ta yer alan habere göre Azerbaycan hükümetinin Rus askeri uçaklarına hava sahasını kapatması sonucu Ermenistan tarafından Rusya'ya askeri kargo taşıyan Rus askeri uçakları, Rostov'a giderken İran ve Hazar Denizi üzerinden uçmak zorunda kaldı.

Azerbaycan hava sahasını Rus askeri uçaklara kapattı

TÜRKİYE RUS UÇAKLARINA HAVA SAHASINI KAPATMIŞTI

Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili "Ukrayna'nın bir sitemi bulunuyor mu? Hava sahasını kapatma talepleri devam ediyor mu?" sorusu üzerine şunları söylemişti: "Rusya'nın askeri uçaklarını hatta sivil Suriye'ye giden uçaklarına hava sahasını kapattık. Nisana kadar izinleri vardı. Martta rica ettik. Moskova'ya gidince Lavrov'a söyledim, o da Putin'e söyleyeceğini belirtti. Bir iki gün sonra, 'Putin'in talimatı var artık uçmayacağız' dediler. Hem Montrö hem diğer konularda süreci diyalog yoluyla yürütüyoruz. Bir yandan böyle çalışırken, bir yandan da diyalog yoluyla bir çok şeyi kriz yaratmadan çözüyoruz."

Azerbaycan hükümeti duyurdu! Hava sahası Rus askeri uçaklara kapatıldı

Son Dakika Dünya Azerbaycan hükümeti duyurdu! Hava sahası Rus askeri uçaklara kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement