Azerbaycan - İran arasındaki kriz tırmanıyor! Sınır kapısında 10 kilometrelik kuyruk oluştu - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan - İran arasındaki kriz tırmanıyor! Sınır kapısında 10 kilometrelik kuyruk oluştu

Azerbaycan - İran arasındaki kriz tırmanıyor! Sınır kapısında 10 kilometrelik kuyruk oluştu

İran tırlarının Dağlık Karabağ'daki Ermenistan güçlerine lojistik malzeme taşıdığının ortaya çıkmasından sonra nükseden Azerbaycan ve İran arasındaki gerginlik yeniden tırmandı. Daha önce İranlı tırcılara gözaltı yapan Bakü yönetimi, bu sefer de tırların sınırdan geçmesine izin vermemeye başladı. Uzun tır kuyruklarının oluştuğu bölgede endişeli bekleyiş sürüyor.

20.10.2021 12:42  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ve İran arasında sınır bölgesindeki gerginlik, üst seviyelere çıktı. İki ülkenin sınırlarına asker yığmasının ardından tüm dünyanın dikkatle izlediği bölgeden yeni haberler geliyor. İran tırlarının Dağlık Karabağ'daki (Hankendi) Ermenistan güçlerine lojistik malzeme taşıdığının ortaya çıkmasının ardından Azerbaycan sınırda tatbikat yaptı. Bu sefer de Bakü yönetimi, Tahran'a ait tırların Astara Sınır Kapısı'ndan geçişini engelledi. Kapıların kapanması sebebiyle İran tarafında uzun tır kuyrukları oluştu.

TRANSFERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ AZERBAYCAN'DAN GEÇİYOR

Bu sıcak gelişmelerin ardından İran- Rusya Ortak Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seyid Jalalifar'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Jalalifar, İran'ın gıda ve tarım ihracatında Rusya'nın payının yüzde 80'den fazla olduğunu ve bu transferin büyük bölümünün Azerbaycan üzerinden geçtiğini söyledi.

Şu anda arabaların sınır kontrol noktasından serbest bırakılmasında gecikmeler yaşandığını belirten Seyid Jalalifar, "Azerbaycan tarafı hiçbir şey söylemiyor ve sınırları da tam olarak kapatmıyor ama her gün bahane buluyorlar. Bazen ışıklar sönüyor, bazen de röntgen cihazı bozuluyor. Bunların yanı sıra bazen de narkotik madde arayan köpekleri ortadan kayboluyor." ifadelerini kullandı.

KİLOMETRELERCE TIR KUYRUKLARI OLUŞTU

Bu gecikmeler nedeniyle Astara Gümrük Kontrol Noktası'ndaki İran tırlarının geçişi azaldı ve şu anda İran tarafında 10 km'ye varan uzun kuyruklar oluştu. Astara Gümrük Kontrol Noktası'nda yaşanan sorunla ilgili şu ana kadar herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Ancak Azerbaycan medyası, işgal altındaki toprakların kontrolünü yeniden ele geçirdikten sonra, İran'ın narkotik madde geçiş sınırı olarak Astara kapısını kullandığını, Azerbaycan tarafının ise bunu engellemek için sıkı denetimler yaptığını aktarıyor.

"30 YIL NARKOTİK MADDE GÜZERGAHI OLARAK KULLANDILAR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ülkeleri Liderler Zirvesi'nde "Ermenistan, İran ile yaklaşık 30 yıl Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya narkotik madde güzergâhı olarak kullandı." şeklinde konuştu.

Son Dakika Güncel Azerbaycan - İran arasındaki kriz tırmanıyor! Sınır kapısında 10 kilometrelik kuyruk oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Kantarcı: Boşuna dememişler iran eşittir şeytan devleti diye adı islam yaptıkları bütün işlerde yahudilerin yaptıklarını yapıyorlar helal olsun azerbaycana iranla ticaret yapma resmen türk düşmanı bu iran 40 1 Yanıtla
  • Omer Temiz: kapat kardeşim sınırlarını irana ihtiyacın yok zaten iran ermenistanın yanında durıyor bunu sağır sultan biliyor hele ilham aliyev hiç te sağır değil baya dikkatli bu konuda iran yaptığın ceremesini çekiyor. 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement