Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı\'nın kapısını kırıp binaya girdi

Ermenistan'da askerlerin Azerbaycan tarafından esir alındığı haberleri iç karışıklığa yol açtı. Kayıp askerlerin yakınları başkent Erivan'da bulunan Savunma Bakanlığı önünde toplandı ve kapıyı kırarak binaya girdi.

17.12.2020 08:59  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlık Karabağ savaşının sona ermesinin ardından ilk kez ateşkesin bozulduğu Hadrut çevresindeki çatışmanın detayları ortaya çıkarken, bir fotoğraf gündeme bomba gibi düştü. Bölgeye yerleşen Rus barış güçleri, 13 Aralık'ta haritayı değiştirip bir gün sonra Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerini Azerbaycan'da gösteren eski haline çevirdi.

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

BBC, Rus yetkililerin harita değişikliği hakkında yorum yapmadığını ancak Azerbaycanlı milletvekillerinin söz konusu değişikliği eleştirdiğini aktardı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ'da ateşkes ihlalinin endişe verici olduğunu ancak çok çabuk çözüldüğünü söyledi.

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

"BARIŞ GÜCÜ ASKERLERİ İÇİN YÜK"

"Bu barış gücü askerleri için ek bir yük" diyen Peskov'a göre, taraflarla derhal temasa geçildi. Peskov, RIA Novosti'nin bildirdiğine göre, mevcut durum hakkında çok az şey bilindiğini de dile getirdi.

Hocavend'e bağlı iki köy çevresindeki çatışmaların ardından, Ria Novosti yerleşim yerlerinin Azerbaycan özel kuvvetlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu. Azerbaycan medyası, 10 Kasım anlaşmasına göre boşaltılması gereken köylerdeki Ermeni milislerin Azerbaycan özel kuvvetleri tarafından temizlendiğini aktardı. Ermenistan medyası ise, Hadrut çevresindeki Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerinde yaşayan Ermeni işgalcilerin tahliye edildiğini ve köylerin iadesinin tamamlandığını yazdı.

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

ASKERLERİN KAYIP OLDUĞU AÇIKLANDI

Medyadaki haberlere göre, köye gelen Rus barış güçleri Azerbaycan tarafı ile görüşmeler yürüttükten sonra bölgeden ayrılıp Hankendi'ye gitti. Çatışmalardan günler sonra ise detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ermenistan tarafı, çarşamba sabahı Köhne Tağlar ve Çaylaggala çevresindeki mevzilerde bulunan askerlerle irtibatın kaybolduğunu açıkladı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, çok sayıda askerin gece yarısından bu sabaha kadar arandığını bildirdi.

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

ASKERLERİN ESİR ALINDIĞI FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI

Gerçek ise 160 kadar Ermenistan askerinin esir alındığıydı. Hadrut çevresinde Azerbaycan ordusu tarafından esir alınan askerlerin görüntüsü sosyal medyada yayınlandı. Fotoğraflarda askerlerin karlı bir arazide beklediği görülüyor. Ele geçirilen çok sayıda askeri kamyon ve diğer silahlar ise Azerbaycan tarafına nakledildi. Bu görüntüler de yine sosyal medyada paylaşıldı.

HARUTYUNYAN KABUL ETTİ

Günler sonra ilk kez savaş esirlerini taşıyan uçağın indiği havalimanında ortaya çıkan Ermenistan'ın bile tanımadığı kağıt üstündeki Dağlık Karabağ yöneticisi Arayik Harutyunyan, gün içinde askerlerin esir düştüğünü resmen kabul etti.

SAVAŞIN ARDINDAN İSTİFA ETMEYE HAZIR

Esir askerlerin bırakılması için Ruslarla birlikte çalıştıklarını belirten Harutyunyan, savaşın ardından istifa etmeye hazır olduğunu ancak birçok ciddi sebep nedeniyle görevini bırakamadığını savundu.

Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi

Öte yandan askerlerin esir alındığı haberi Ermenistan'da iç karışıklığa yol açtı. BBC kayıp asker yakınlarının başkent Erivan'da Ermenistan Savunma Bakanlığı önünde toplandığını ve bakanlığın kapısını kırarak binaya girdiğini duyurdu. Bakanlık önünde yaşananları ekrana getiren yerel medya ise, göstericilerin Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'la görüşmek istediklerini aktardı.

Son Dakika Dünya Azerbaycan tarafından esir alınan askerlerin yakınları Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın kapısını kırıp binaya girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ermenisdan akıllanmayacak galiba : Ermanisdan yöneticileri adeta ermenisdan için harakiri yapıyor.Halen yenilgiye rağmen şeytanlık peşinde aklı sıra amaaaaaaaa artık bittiler sıfırı tükettiler halende ufaktefek rahat durmuyorlar onunda bedelini anında büyük zararla ödüyorlar bittiniz ya boş kafanız bi dank etsin ermenisdan 50 yıl geriye gitti her konuda sadece haritada adı var gücü hiç yok yokları oynayacaklar 50 sene iç savaşla yaşayacaklar öyle gözüküyor zaten ermenisdanda iç savaş başladı gibi isyanlar çığ gibi büyüyor 1 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement