ABD'nin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda kimi desteklediği belli oldu! - Son Dakika
Dünya

ABD'nin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda kimi desteklediği belli oldu!

Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınır hattındaki çatışmalar tekrar alevlenirken ABD'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan kongre üyeleri, "Ermenistan hükümetinin ve Ermenistan halkının yanındayız" mesajı paylaştı.

15.09.2022 10:16  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın provokasyonları sonucu çıkan çatışmalarda Azerbaycan ordusu, karşı tarafa ağır kayıplar verdirdi. Bunun üzerine Erivan yönetimi, geri adım atmak zorunda kaldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Aram Torosyan yaptığı açıklamada, taraflar arasında çatışmaların durduğunu belirterek, "Bu akşam yerel saatle 20.00 itibariyle tüm bölgelerde çatışmaların tamamı neredeyse durdu" dedi.

"AZERBAYCAN'I KINAMALIYIZ"

ABD'den yapılan açıklamalarda ise Ermenistan hükümetine destek verildi. ABD Kongre Üyesi Adam Schiff, Azerbaycan'ın, Ermenistan'a "sebepsiz askeri saldırılar düzenlediği" şeklinde bir iddia ortaya attı. Schiff, Azerbaycan'ın saldırılarını kınayan bir karar tasarısı sunarken, sosyal medya hesabından da açıklama yaparak, "ABD ve müttefikleri, Azeri eylemlerini kesin olarak kınamalı." dedi.

"SAVAŞÇILIĞIN BEDELİ ÖDENMELİ"

Washington'dan hareket geçmesini isteyen söz konusu Kongre üyesi, "Yankı uyandıran bir karar sunduk: Azerbaycan'a artık ABD desteği yok. Savaşçılığının bedelini ödemeli." ifadelerini kullandı.

YARDIMLARI DURDURMA ÇAĞRISI YAPTILAR

Adam Schiff ile birlikte ortak açıklama yapan Kongre üyeleri Frank Pallone, Jackie Speier, David Valadao ve Gus Bilirakis, "Biden yönetimini ve Dışişleri Bakanlığı'nı, Azerbaycan'ın eylemlerini kesin olarak kınamaya ve Aliyev rejimine yapılan tüm yardımları derhal durdurmaya çağırıyoruz. Toprak bütünlüklerini, barış ve özgürlük haklarını desteklemek üzere Ermenistan halkının yanındayız." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

ABD\'nin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda kimi desteklediği belli oldu!

Son Dakika Dünya ABD'nin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda kimi desteklediği belli oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Kerem Oğuz: Abd oldu bitti şeytanlar la beraber 51 1 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Dunyanin en adi insanlari abd dir 43 1 Yanıtla
  • ULUBATLI HASAN : Türkiye neredeyse Avrupa ve ABD bizim karşımızda ilginç !!! 33 4 Yanıtla
  • Ali Arslan: Ermenistan herzaman olduğu gibi kalleşçe saldırıyor,ama dünyanın terörist devleti abd yine nasıl bir karakter olduğunu dünya aleme gösteriyor,yikilacaksin birgün dünyanın en büyük terörist abd si 5 0 Yanıtla
    Cemal Bulbul: Amerika kahvedir. Bunlara hüvenilmez. 0 0
  • Cemal Bulbul: Türkler şunu bilmeliyiz. Amerika kalleştir. Asla Bizim dostumuz, müttefikimiz olamaz. 1 0 Yanıtla
  • Cemal Bulbul: Amerika kalleştir. 1 0 Yanıtla

Advertisement