Azerbaycan ve Gürcistan Bakanları Kars'ta - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan ve Gürcistan Bakanları Kars'ta

Azerbaycan ve Gürcistan Bakanları Kars\'ta

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını masaya yatırmak ve ray kaynak törenine katılmak üzere Azerbaycan Ulaştırma Bakanı ile Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı uçakla Kars'a geldi.

26.06.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu hattını masaya yatırmak ve ray kaynak törenine katılmak üzere Azerbaycan Ulaştırma Bakanı ile Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı uçakla Kars'a geldi.

Bakanları havaalanında Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Sülemanov karşıladı. Yöresel folklor giysili öğrencilerin çiçek verdiği bakanlar, VİP Salonu'na geçerek burada basın mensuplarına Kars ziyaretleriyle ilgili açıklamada bulundu. Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ulaştırma Bakanı Ziya Mamadov, Ermenilerin Azerbaycan topraklarından çekilmediği sürece BTK Demiryolu hattından faydalanmasının mümkün olmayacağını söyledi. Mamadov, "Ermenistan Azerbaycan topraklarından çıkmadığı takdirde bu projeye katılamaz. Biz Azerbaycan tarafı olarak, Azerbaycan hükümeti olarak hiçbir zaman ortak etmeyiz. Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı'da, Türkiye'nin Başbakanı da Cumhurbaşkanı da bizimle aynı fikirdeler. Ermenistan işgal ettiği topraklardan çıkmadığı müddetçe bu projeye katılamaz" dedi.

Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı George Kvırıkkashvılı da Kars'a BTK Demiryolu Projesi toplantısına katılmak için geldiğini ifade etti. Kvırıkkashvılı, "Bugün buraya 3'lü bakanlar toplantısı için geldik. BTK ile ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bizim hükümetimiz için bu proje çok önemli. Biz elimizden geleni yapıyoruz bu proje daha hızlı şekilde tamamlansın. Bu projede yük taşımacılığı artacak. Azerbaycan'dan başlayacak Türkiye üzerinden, Avrupa üzerinde yük taşımacılığı çpk büyük seviyede yapılacak. Ben inanıyorum ki bu proje hükümetler arası çok önemli, ama Kars için de çok önemli olacaktır. Şehrin önemi daha da artacaktır" diye konuştu.

Azeri ve Gürcü bakanlar bir süre havaalanı VİP Salonu'nda dinlendikten sonra Kars'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Harabelerine gitti. Bakanlar Ani Harabelerini gezdikten sonra Sarıkamış'a hareket edecek.

Öte yandan, toplantıya katılmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da saat 18.30'da Kars'a gelecek. Yıldırım, Kars'tan Sarıkamış'a geçecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan ve Gürcistan Bakanları Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement