Azeri Çağdaş Sanatı Londra'da Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Azeri Çağdaş Sanatı Londra'da Sergileniyor

Azeri Çağdaş Sanatı Londra\'da Sergileniyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Azeri çağdaş sanatından resim ve el sanatları örneklerinin sunulduğu 'Fly to Bakü' isimli serginin açılışına Azerbaycan'ın 4'üncü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev ve kızı Leyla Aliyeva...

18.01.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Azeri çağdaş sanatından resim ve el sanatları örneklerinin sunulduğu 'Fly to Bakü' isimli serginin açılışına Azerbaycan'ın 4'üncü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev ve kızı Leyla Aliyeva katıldı.

Westminister'deki Howick Place sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulan Azerbaycan çağdaş sanatları sergisinde, güzel sanatlar, grafik, heykel, fotoğraf ve video gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yapan 21 sanatçının eserleri yer alıyor.

Simon de Pury'ın organizasyonunda ve hayırsever işadamı Hüseyin Özer'in sponsorluğunda düzenlenen serginin dün akşamki açılış resepsiyonuna, Azerbaycan'ın 4'üncü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev, Rusya'nın Azerbaycanlı Gençler Teşkilatı (RAGT) Başkanı Leyla Aliyeva, Azerbaycan Londra Büyükelçisi küratör Hervé Mikaeloff, Azerbaycan'ın İngiltere Büyükelçisi Fahreddin Kurbanov ve Kübra Özer'in yanı sıra Azeri ve İngiliz sanat toplumundan çok sayıda temsilciler katıldı.

FİRST LAYD GÖZ KAMAŞTIRDI

Her zaman güzelliği ve bakımlı olması ile dikkatleri üzerine çeken 3 çocuk annesi Mihriban Aliyev ve kızı Leyla Aliyeva, gece boyunca davetlilerle yakından ilgilendi. Eşinin bir numaralı destekçisi olan Mihriban Aliyeva, ülkesinde çeşitli sivil toplum ve spor kuruluşlarında çalışıyor.

Azerbaycan'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen sergi, 17- 29 Ocak tarihleri arasında devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azeri Çağdaş Sanatı Londra'da Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement