Aziz Babuşcu: "Cumhurbaşkanımız, Darbe Anayasasına Göre Seçilmiş Bir Cumhurbaşkanı Değil" - Son Dakika
Politika

Aziz Babuşcu: "Cumhurbaşkanımız, Darbe Anayasasına Göre Seçilmiş Bir Cumhurbaşkanı Değil"

AK Parti Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin kendi iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız, darbe anayasasına göre seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil” dedi.

22.05.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin kendi iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız, darbe anayasasına göre seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil" dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Habertürk Tv'de konuk olduğu "Milletin Seçimi 2015" programında önemli açıklamalar yaptı. Sivil Anayasa ve Başkanlık sisteminin Türkiye'yi yeni bir evreye taşıyacağını vurgulayan Babuşcu, "Cumhurbaşkanımız, darbe anayasasına göre seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil, milletin kendi iradesiyle seçilen bir cumhurbaşkanı" dedi.

"HALKA DAYANARAK GELEN BİR CUMHURBAŞKANI"

9 seçim kazanan ve vesayet kurumlarıyla mücadele ederek bugünlere gelen AK Parti'nin, kurulduğu gün olan 3 Kasım 2002'den bu yana milleti merkeze taşımak için çalıştığını ifade eden Babuşcu, "Şu ana kadar vermiş olduğumuz mücadele; bu merkezin, milletin arzu ve taleplerine göre dönüşümüne öncülük etmektir. Bu 9 seçimden sonra Türkiye'yi yeni bir evreye taşımak zorundayız. Bu elbette ki başkanlık sistemiyle olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın değişik açılış ve teşekkür mahiyetindeki programları, muhalefet tarafından eşitlik ve tarafsızlık ilkesi açısından eleştiriliyor. Neye göre eleştiriliyor? Darbe anayasasında tanımlanan bir cumhurbaşkanı modellemesine göre. Ama bu cumhurbaşkanı, darbe anayasasına göre seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil. Bu cumhurbaşkanı, anayasa değişikliği ve millete giden referandumla onaylanan, milletin kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçme düzenlemesiyle seçilen bir cumhurbaşkanı. Halk desteğiyle, halka dayanarak gelen bir cumhurbaşkanı" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ, 'BEN MİLLETİN TARAFINDAYIM' DİYOR"

Cumhurbaşkanına yöneltilen, "milletin bir tarafının Cumhurbaşkanı gibi davranıyor" eleştirisini de yanıtlayan Babuşcu, "Cumhurbaşkanımız, 'ben milletin tarafındayım' diyor. Her kişinin kendine özgü bir siyasi tercihi olduğu gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın da elbette bir siyasi tercihi vardır. Ama o milletten yana yer almak için ve yüzde 52 ile kendisini cumhurbaşkanlığına taşıyan milletin kendisine yüklediği sorumlulukla, bu seçimlerde ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeye dikkat çekerek, millet yönünde tarafını ortaya koyuyor ve bu çok doğal bir süreç. O tehdit ise AK Parti'yi kabul etmeyen ve bertaraf etmek için her türlü senaryoyu, değişik figürlerle oynayan merkezdir. Bu tehdit bugün zirve noktasındadır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aziz Babuşcu: 'Cumhurbaşkanımız, Darbe Anayasasına Göre Seçilmiş Bir Cumhurbaşkanı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement