Aziz Kocaoğlu: "İzmirlinin Mallarını 'Ham' Yaptırmayacağız" - Son Dakika
Güncel

Aziz Kocaoğlu: "İzmirlinin Mallarını 'Ham' Yaptırmayacağız"

Aziz Kocaoğlu: "İzmirlinin Mallarını \'Ham\' Yaptırmayacağız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'teki hal binası açılışında "Daha çok balonlar uçacak, çok bel altı; bizim kurallarımıza, insanlığımıza yakışmayan propaganda adı altında yalan yanlış işler yapılacak.

23.11.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'teki hal binası açılışında "Daha çok balonlar uçacak, çok bel altı; bizim kurallarımıza, insanlığımıza yakışmayan propaganda adı altında yalan yanlış işler yapılacak. Bunlara kanmayalım, uyanık olmamız gerekiyor" dedi.

"Bu kentin ihtiyacı olan ne varsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir. Bunu yapacak haysiyeti, kadroları ve başkanı vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın" diyen Kocaoğlu, "Daha 30 Mart'a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir'i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız" şeklinde konuştu.

"EXPO'DA BİLMEDİĞİMİZ İŞLER DÖNMEZSE İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ"

EXPO çalışmaları için yarın yeniden Paris'e gideceğini açıklayan Aziz Kocaoğlu, "Bizim bilmediğimiz işler dönmezse, bu ipi göğüsleyip EXPO 2020'yi İzmir'de gerçekleştireceğiz. İzmir'in kalkınmasına çok büyük bir ivme kazandıracağız" değerlendirmesini yaptı.

Seçim sürecine girildiğini ve herkesin kendine göre bir şeyler söylediğini belirten Kocaoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Dün iktidar partisinin bir il sorumlusu, Vasfiye Teyze'den esinlenerek 'ne çektin be İzmir' diye bir slogan atıyor. İzmirli bir yazarımız da, 5-6 ay önce köşesinde 'ne çektin be Aziz' diye bir yazı yazmıştı. O ayrı bir yazıydı. Yazının içeriğinde, bu İzmir'de kimin ne çektiğini, kimin ne muamele gördüğünü, kimin üzerine nasıl gelindiğini herkes biliyor. Zamanı geldikçe onları tek tek konuşacağız. Daha 30 Mart'a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir'i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız" dedi.

"OSMANLI DÖNEMİ DAHİL HİÇBİR DÖNEM İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE BU MUAMELELER YAPILMADI"

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Osmanlı dönemi dahil olmak üzere hiçbir zaman bu kadar kötü muamele yapılmadığını savundu ve açıklamalarına şöyle devam etti:

"Osmanlı'da ve hiçbir dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan bu muamele yapılmadı. Bakanlık'ın bürokratı neyse, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratı da odur. 657 sayılı kanun bürokratı değil, devleti koruyan bir kanundur. O yasa Büyükşehir Belediyesi'nde yok sayılmıştır. Benim arkadaşlarım 22 aya varan sürelerde tutuklu kalmışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çektiklerini unutturmak, yaptıklarını örtbas etmek için, sanki bu İzmirli İzmir'de yaşamıyor, ne yapıldığını görmüyor gibi kendi yaptıklarını başkasına yamamak, başkası yapıyormuş gibi göstermek için bir maharet içindeler. Daha çok balonlar uçacak, çok bel altı; bizim kurallarımıza, insanlığımıza yakışmayan propaganda adı altına yalan yanlış işler yapılacak. Bunlara kanmayalım, uyanık olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ve İzmir'in birçok gerçeğini lisan-ı münasiple sizlere tek tek anlatacağım."

"BAYINDIR'A 39 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK AMA GÖRMEK İSTEMİYORLAR"

İktidar partisinin sadece Bayındır'ı aldığını anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır'a yaptıkları hizmetleri ise şöyle sıraladı:

"İki üç gün önce bir köye arıtma yapmamışız diye yandaş bir gazetede haber çıktı. Daha sonra muhterem belediye başkanımız bir açıklama yaptı ve Aziz Kocaoğlu Başkan ayrım yapıyor dedi. Der! Dilin kemiği yoktur! Milletin ağzı torba değil ki büzesin, der! Ayrım yapmadığımız gibi, biz Bayındır çiçekçiliğini destekleyerek sadece belediye hizmetlerini yapmadık, Bayındır bizim pilot olarak seçip en çok kalkındırdığımız ilçedir ama buna rağmen der. Bizim zamanımızda Bayındır'ın içine 8 milyon liralık sıcak asfalt döküldü. Ova yollarına 11 milyon liralık sathi kaplama asfalt ve zemin yapıldı. Çırpı ve Canlı'ya birer tane çok amaçlı salon yapıldı. Ama bu belediye başkanı onları çalıştırmamakta ve çocukların spor yapma olanaklarını onlara vermemektedir. 73 kilometre su şebekesi yapıldı, dere ıslahları yapılmaya devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımız 26 milyon lira, İZSU 13 milyon lira para harcadı. Bayındır arıtmanın bedeli 5 milyondur. Biz göreve geldiğimizde arıtmanın lafı bile edilmiyordu. Şu anda Bayındır arıtması çalışıyor. Bayındır'a toplam 39 milyon lira yatım yapıldı ama bunları görmek istemiyorlar."

Bayındırlılara seslenen Kocaoğlu, "Sizden, 30 Mart'ta Bayındır'ı bu belediye başkanından kurtaracak bir karar vermenizi istiyorum. Bu arkadaştan hem Bayındır kurtulacak hem de herkes kurtulacak. Ona göre kararınızı verin. Bunlar olacak, herkes görevini yapacak ama biz İzmirli hemşehrilemizle uyanık olacağız, her çıkan gazete haberine, her dedikoduya inanmayacağız. Bizim ağzımızdan çıkmayan, kulağınızla duymadığınız, gözünüzle görmediğiniz hiçbir şeye inanmayın. Bütün sistem, algı yönetimi denilen bir problem, bir hayal alemiyle, bir gerçek olmayan, durumla bir tiyatro gibi sergileniyor. Uyanık olalım" diye konuştu.

ÖDEMİŞ YENİ HAL TESİSİ

Büyükşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçelerde yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen Ödemiş Yeni Hal Tesisi'ni törenle hizmete aldı.

6360 sayılı yasayla birlikte İzmir'e henüz bağlanmadan, İzmir'in yarısından fazla yüzölçümüne sahip 9 ilçeye hizmet yapma yetkilerinin doğduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, planlama çalışmalarına, henüz kanun taslağı hazırlanırken başladıklarını ve acil olan hizmetleri yapmaya başladıklarını belirterek, "Söz konusu ilçelerin hazır projelerini de ortak protokol sayesinde devreye alıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarını, gücünü, daha idari bir bağlılık olmadan 9 ilçemize yansıtıyoruz. Asfalt ve özellikle arazi yollarında yaptığımız sathi kaplama çalışmaları ancak kuru havalarda ve yazın yapılabiliyor. Yaz mevsimini değerlendirmek için geçen yaz hızlı bir çalışma yaptık. Artık buralardan gitmeyeceğiz. Her yaz, her asfalt mevsiminde ilçelerimizde olacağız. Havalar uygun olduğu zaman tekrar asfalt işlerine başlayacağız. İZSU da gerçekleştireceği projelerin planlamalarını yapıyor" dedi.

"İZMİR'İN İŞ YAPACAK BAŞKANI VAR, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in öncelik sıralamasına göre acil ihtiyacı olan, hayali olmayan, kentin kalkınmasına katkıda bulunacak, hangi büyüklükte olursa olsun bütün projeleri yapmaya muktedir olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Büyükşehir'in bunu yapacak parası yoksa, kredisi ve itibarı vardır. Her şeyin parayla yapılmadığını, çoğu işin itibarla ve sözle yapıldığını bilirsiniz. Bu kentin ihtiyacı olan ne yapmamız gerekiyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir, bunu yapacak haysiyeti, kadroları vardır. Bunu yapacak başkanı vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

"İZMİR'İN MALLARI YANDAŞLARA VERİLMEK İSTENİYOR"

İl Özel İdaresi'nin kapanma kararıyla gündeme gelen mallar konusuna da değinen Başkan Kocaoğlu, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

"İzmir'in malları tüketilmek isteniyor, yandaşlara ucuz pahalı demeden verilmek isteniyor. Bombardıman gibi, üç gün geçmiyor, İzmir'in kamu malları toptan satılıyor. Biz, belediyelerimizle birlikte dava açarak bunları durdurmaya çalışıyoruz. İl Genel Meclisi'nin mallarının dağılımı için belediyeler komisyonda olur diyor, bizi kimse çağırmıyor. Şunu ona vermeye yetkili olmayanlar boş beyanatlar veriyorlar. Biz genelde iktidarız. Bizim hedefimiz Büyükşehir'de ve 30 ilçede iktidar olmak. Bunu sadece belediye başkanı olmak ve hizmet için değil, tek vücut olarak İzmirlinin malını 'ham' yaptırmamak için istiyoruz. İzmirlinin malını ham yapmak isteyenlere buradan hep birlikte meydan okuyacağız. Hem geçmiş hem de gelecek kuşakların malını bana verin, ben bir kuruşluk mal satmadım, benim elimde olsun ki; korunsun, kollansın, geliştirilsin ve gelecek kuşaklara sapasağlam teslim edilsin."

KESKİN'DEN TEŞEKKÜR

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise Küçük Menderes Havzası'nın tarım ve hayvancılık ürünlerini ilk elden değerlendirmek ve yöredeki üreticilere katkı sağlamak için hazırladıkları projeleri tek tek gün yüzüne çıkardıklarını belirtti. Daha önce çöplük olarak kullanılan alanın yeni hal tesisi olarak değerlendirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Keskin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hizmete alınan tesisimiz, Ödemiş ve çevresine büyük hizmetler yapacaktır. Önümüzdeki ay da Ödemiş Otogar Tesisi'ni hizmete alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ülkede olması gereken tüm güzellikleri barındıran ve o hizmetleri yerine getiren özel ve ender belediyelerden bir tanesi. Sadece Ödemiş'in değil İzmir'in tüm ilçe, belde ve köylerine, en ücra yerlerine varıncaya kadar yaşam standardını yükseltmek ve iyi hizmetler yapmak için çalışan, İzmir'le bütünleşen ve İzmir'e yakışan Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na tüm Ödemişliler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ödemiş Yeni Hal Tesisi, kurdele kesimiyle hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daha sonra hal işletmecileri temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

19 BİN METREKARE ALANDA İNŞA EDİLDİ

Ödemiş Yeni Hal Tesisi, yaklaşık 19 bin metrekare alanda inşa edildi. İlçe ekonomisine büyük katkılar sağlaması beklenen proje için Büyükşehir ve Ödemiş belediyeleri arasında Temmuz ayında protokol imzalanmıştı. Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendirilen tesis, ilgili yasa ve hal işletmecilerinin görüşleri ve talepleri dikkate alınarak tasarlanması açısından da büyük önem taşıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aziz Kocaoğlu: 'İzmirlinin Mallarını 'Ham' Yaptırmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Konya'da çiftçilere sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor
    16:07 Konya'da çiftçilere sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor

    Konya'nın 10 ilçesinde "Kuru Fasulye ile Bahar Projesi" kapsamında çiftçilere 58 bin 700 kilo sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarının uygulanmasını istedi
    16:07 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarının uygulanmasını istedi

    CEM Vakfı, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın AİHM'in bağlayıcı olarak hükmettiği 5 maddeyi uygulamasını talep etti. Vakıf, Alevilik'in resmi inançlar grubu içinde olduğunu ve devletin himayesi altında olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin Alevilik ile ilgili yapması gerekenleri neden yapmadığını sorguladı.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.

  • Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı
    16:06 Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da kurum bakımı altındayken bir bebeğin vefat etmesi üzerine adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu. Bebek, ailesi tarafından Bakanlığa bağlı kuruluşa teslim edildikten sonra sağlık kontrollerinden geçirilmiş ve her türlü sağlık kontrolü titizlikle yapılmıştır. Bebeğin durumunun kötüleşmesi üzerine müdahaleler yapılmış ancak kurtarılamamıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sürecin yakından takip edileceği belirtilmiştir.

  • Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı
    16:06 Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı

    Kırıkkale-Çorum D200 kara yolu üzerindeki Delice ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil su kanalına devrildi. Kazada sürücü ve yolcu olarak bulunan iki kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Advertisement