Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi'nin Büyük Başarısı - Son Dakika
Güncel

Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi'nin Büyük Başarısı

Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi\'nin Büyük Başarısı

Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) ilk yılında büyük bir başarıya imza attı.

11.08.2017 13:47  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEM'de üniversite sınavı için ders desteği alan 270 öğrencinin 118'i lisans, 57'si ise ön lisans programlarına yerleşti. Üniversitelerin lisans programlarına yerleşen öğrenciler arasında Hukuk, Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Diyetisyenlik, Mimarlık ve çok sayıda Mühendislik programı gibi birçok öğrencinin hayalini süsleyen bölümler var.
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM), 2017 Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre elde ettiği büyük başarıyla öğrencilerini Türkiye'nin seçkin üniversitelerine yerleştirdi. TEOG ve LYS gibi sınavlara hazırlanan 1200 öğrenciye hizmet veren Merkez'de üniversiteye hazırlık sınıflarında eğitim desteği alan 270 öğrenciden 118'i lisans, 57'si ön lisans programına yerleşti. Aralarında Hukuk, Tıp, Diş Hekimliği, Diyetisyenlik, Mimarlık, İnşaat, Mühendislik ve Veterinerlik gibi bölümlerin de olduğu lisans programlarına yerleşen Bucalı öğrenciler, hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu.

TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ VE HUKUK OKUYACAKLAR

BEM'de üniversiteye hazırlanan Kübra Tokail, 2017 LYS'de gösterdiği büyük başarı sonucunda Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Sınav sonucunda Ecem Erbek 9 Eylül Üniversitesi, Gizem Zeybekoğlu ise Uludağ Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'ne yerleşti. Menekşe Nur Orhan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde okumaya hak kazanırken, Fadime Sönmez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diyetisyenlik, Büşra Arıcıoğlu ise Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne yerleşti.

MÜHENDİSLİK KAZANANLAR DA VAR

Buca Belediyesi'nin üniversiteye hazırlananlara yönelik verdiği ders desteğinden yararlananlar arasında çok sayıda öğrenci de Mühendislik Fakültelerine yerleşti. Halil Utku Peker Cumhuriyet Üniversitesi Nano Teknoloji Mühendisliği'nde okumaya hak kazanırken, İnşaat, Endüstri, Makine, Metalurji ve Malzeme, Gıda, Kimya gibi mühendislik ve mimarlık bölümlere kayıt hakkı elde eden öğrenciler de oldu.

ODTÜ'YÜ KAZANDI

2017 LYS sonuçlarına göre, BEM'de sınava hazırlanan öğrencilerin bir bölümü de öğretmenlik hayalini gerçekleştirmiş oldu. Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fen Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı gibi eğitim fakültesi bölümlerine yerleşen öğrenciler, gelecek nesilleri yetiştirmek için bir adım daha atmış oldu. Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi'nin üniversite hazırlık öğrencilerinden Yiğit Yıldırımkanlı da Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasında başı çeken ODTÜ'de Tarih bölümünde okuma hakkı elde etti. BEM'in öğrencileri arasında Psikolojik Danışmanlık kazananların yanı sıra, Uluslararası İlişkiler, Radyo TV ve Sinema, Medya ve İletişim, Uçak Teknolojisi gibi bölümlere yerleşmeye hak kazananlar da var.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi'nin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.


Advertisement