Aziz Yıldırım: Bir Daha Fenerbahçe'de Görev Almayacağım - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: Bir Daha Fenerbahçe'de Görev Almayacağım

Futbolda şike soruşturması adı altında "Kumpas" kurdukları iddia edilen eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Davayı takip eden Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu.

27.05.2019 13:10  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'de başkanlık yapmayacağımı herkes bilsin. Fenerbahçe'de görev almayacağım. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi, her şeyimi, varlığımı ve 20 yılımı verdim. Buradan küsmem, darılmam, vazgeçmem olamaz. Hepinizden rica ediyorum, yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için destek olacağız" dedi.

Şike ve Kumpas Davası'nın 12. duruşmasında 16'sı tutuklu 108 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilirken, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım bir dinlenme tesisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kumpas davası ile ilgili duruşmada bulunmak için geldiklerini ifade eden Yıldırım, "Bize güç verdiniz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bu hepimizin, Fenerbahçe'nin davası. 3 Temmuz'da başlayan FETÖ operasyonuyla beraber yapılan davaların neticesidir. Biz davacıyız. Onun için geldik. Geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmediğimiz için ortalık boş gibi. Yalan ifadeler veren şahısları dinledik, hep yalan, masal anlatıyor. Sonunda konuyu FETÖ değiliz diye bağlıyor. Şubat 2012'de 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Ondan sonraki yıllarda FETÖ'nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Hepsi FETÖ'nün yapmış olduğu örgütlü organizasyon. Bugün statlarda FETÖ operasyonları devam etmektedir, bitmemiştir. 50 yılda oluşturulmuş örgütü 3-5 yılda yok edemezsiniz" diye konuştu.

"HEPİMİZİN TEK PAYDASI FENERBAHÇE'DİR"

"Herkes uyanık olsun" diyen Aziz Yıldırım, "Herkes daha akıllı, birbirini tutucu olsun. Hepiniz birlik beraberlik içinde olun. Ne Aziz Yıldırımcı ne Ali Koççu olun. Yalnız tek bir şey var, ortak paydamız Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin dışına bugün çıkmayın. Fenerbahçe Televizyonu'nu burada gördüm mutlu oldum. Benim doğum günümü bile kutlamadılar, çünkü ben kurdum ben yaptım FB TV'yi. Daha önce söyledim. Hepimizin tek paydası Fenerbahçe'dir. Bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. Alt kimliklerle işimiz yoktur. Öyle olursa Fenerbahçe parçalanır. Herkesin aklını başına alması lazım. Birliği bozarsak daha kötü günler bekliyor. Bu sene iyi olmayabilir. Seneye daha iyi olması için destek vermeliyiz. Sakın başka düşüncede olmayın. Fenerbahçe giderse bizim her şeyimiz biter. Önümüzdeki seneden itibaren Fenerbahçe'nin içinde başkanlığı yapmayacağımı herkes bilsin. Fenerbahçe'de görev almayacağım. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi, her şeyimi, varlığımı ve 20 yılımı verdim. Buradan küsmem, darılmam, vazgeçmem olamaz. Hepinizden rica ediyorum, yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için destek olacağız. Gelen yönetimler yaptıkları müddetçe kalır yapamazlarsa giderler, onları destekleriz" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım: Bir Daha Fenerbahçe'de Görev Almayacağım

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "YARGITAY'DAKİ DOSYA HER AN KARARA BAĞLANABİLİR"

Aziz Yıldırım ile beraber basın toplantısında bulunan Fenerbahçe eski Yöneticisi Şekip Mosturoğlu ise kamuoyunda Fenerbahçe davasına ilginin azaldığı ve takip edilmediği konusunda eleştiriler olduğunu söyleyerek, "Biz de 1 yıllık süreç içerisinde kamuoyunun azaldığını gördük. Başkan bugün bir araya gelme fikrini ortaya attı. Camiamız harekete geçtiğinde her zaman arkasındadır. Ama bu çabayı kamuoyu önünde göstermek gerekmekte. 3 Temmuz'da olduğu gibi taraftarlarımız İstanbul'un her yerinden geldiler. Duruşmada sanık ifadeleri devam ediyor. Davanın uzayacağı gözüküyor. Bu davadan daha önemlisi Yargıtay'da olan dava. Bu karar Fenerbahçe'nin hukuki süreçlerinin başlangıcı olacak. Yaklaşık 2 senedir Yargıtay'da, arşivde bekliyor dosyamız. 3 Temmuz şike operasyonları davaları içerisinde hep başyapıt olarak isimlendiriliyor. Hala bu başyapıtlarını savunuyorlar. Beklentimiz tüm kamuoyunun sahip çıkmasıdır. Bunun çıkacağına da inancımız tamdır. Yargıtay'daki dosya her an karara bağlanabilir. Bekleme süresini doldurdu dosya. Davanın sonuyla ilgili beklentimiz yüksek. Soruşturmayı başlatan savcı firarda. Bunun medya ayağı el değmemiş olarak duruyor. Spor camiasındaki paydaşları ayıklanmadılar. Ben bir an önce bu şikayetlerin de göz önünde bulundurarak FETÖ'nün yaptığı tahribatların giderilmesi için kapsamlı bir değerlendirilme yapılıp cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim kimsenin şahsi olarak ceza almasında bir kişisel menfaatimiz yok. Buna hakimler karar veriyor. Bu dava çok çok önemli. Yargılanan sanıklar açısından da önemli. FETÖ'nün Türk mahkemelerinde hesap vermesi de önemli. Bu dosyalarda bulunan polislerin bir bölümünün bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi" açıklamasında bulundu.

Aziz Yıldırım: Bir Daha Fenerbahçe\'de Görev Almayacağım
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: Bir Daha Fenerbahçe'de Görev Almayacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Aa: Başkanım en büyük vefasızlıkları sen yapmadın mı bu kulüpte? Şimdi bu durumla alakalı söylenmeye hiç hakkın yok. 9 4 Yanıtla Dadaş: Ne kötülük yaptı stad yaptı tesis yaptı ülker arena yi yaptı . . . En iyi futbolcu ları getirdi . . . Bu adamın yaptıklarını hiç bir klüp kendi parası ile yapmadı. . 3 0 Oyeah: Bir zamanlar azizin şakşakcılarıydınız ne olduda şimdi ali koçcu oldunuz merak etme en fazla kurban bayramına kadar dayanırsınız sonrada koçu keser afiyetle yersiniz 0 0
  • Fatih: Şike yapsana şike yapsana aziz yildivim şike yapsanaaa 3 4 Yanıtla
  • Bu kalp seni unuturmu: Ey gidi başkanım.Ne şikesi memleket elden gidiyor dedin Kimse inanmadı.sonra 250 şehit.e yazık ki şu anda Fenerbahçe'de elden gitti İstanbul'da yakında elden gider. Türkiye'de Elden Gider işin ilginç tarafı Balyoz Ergenekon diyenlerle,Ergenekon Balyoz kkumpasını kuranlar hepsi bir arada şu anda.İnsanın içini acıtıyor bu durum.neden fbtvde yayın yok bu konuda.yoksa birilerininde kaseti falan mı var.ne bu sessizlik.ne bu korku.hala bişeyleri umuluyor.ama ne olursa olsun.fbtv ne çabuk unuttu fetöyü. 1 2 Yanıtla
  • Oyeah: Sende anladın ali koçun ne mal olduğunu 3 0 Yanıtla
  • azizz: gelen gideni aratır derler atalarımız cok dogru vizyon dedı takım yerlebir oldu 2 0 Yanıtla
  • fb: Ali koç ali koç diye kendini yırtanlar önce aziz başkana saygı duyun . futbolu siyasete alet ettiler yazıklar olsun 1 1 Yanıtla
  • Başkan: Feneriumu kuran, FB TV yi açan, stadı devletin yardımı olmaksızın yapan, tesisleri yapan, topuk yaylası kamp yerini kuran amatör branşları başarılara taşıyan, başka kulüplerin yanından bile geçemeyeceğim futbolcuları bize izlettiren ve daha bir sürü şeyi sen yaptın Başkanım. Seni seviyorummmm 1 0 Yanıtla
  • GS 1905: Buyyk baskan bizi birakma 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum
    11:13 Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum

    Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Almanya ekibi RB Leipzig'in Kuzey Makedonyalı orta saha futbolcusu Eljif Elmas, Trendyol Süper Lig'de sarı-lacivertli ekibin şampiyon olmasını istediğini söyledi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor
    10:55 Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor

    Konyaspor'un 25 yaşındaki stoperi Uğurcan Yazğılı, performansını artırarak takımına daha fazla katkı sağlamak istediğini ve Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmayı hedeflediğini söyledi. Bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Yazğılı, takımının performansının arttığını fakat daha da üstüne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca milli takım formasını giymenin de en büyük hedefi olduğunu belirtti.

  • ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak
    10:47 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı finalinde yarın iki müsabaka yapılacak. ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı ağırlayacak ve Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i konuk edecek.

  • Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum
    10:40 Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum

    Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Türk futbolunda yaşanan son dönem sorunları ve kendi takımının gidişatını değerlendirdi. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline de değinen Üzülmez, "Fenerbahçe'nin bu ligde olması gerekiyor. Köklü bir camia, büyük bir camia. Milyonlarca taraftarı olan bir camia. Ciddi bir karar. Böyle bir adım çok önemli. Kongre üyelerinin ne karar alacağını bilmiyorum ama öyle bir kararın alınmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

  • Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı
    10:34 Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı

    Trendyol 1. Lig'de son deplasman mağlubiyetini Aralık 2023'te Bodrum FK'ya karşı alan Göztepe, o günden sonra konuk olduğu 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. İzmir ekibi, deplasmanda oynadığı son 5 maçı kazanarak veya berabere kalarak yenilmezlik serisini sürdürdü.


Advertisement