Aziz Yıldırım'ın "Kasten Yaralama" Davası - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'ın "Kasten Yaralama" Davası

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde oynanan Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalede bulunduğu iddiasıyla açılan...

06.02.2019 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde oynanan Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalede bulunduğu iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında zorla getirme kararı bulunan müşteki sanık Aziz Yıldırım ile avukatı katıldı. Duruşmada, müşteki sanık Işık Eyigüngör'ün avukatı da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak görev yaptığı olay tarihinde, Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı ile Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı arasında final maçı olduğunu anlattı.

Maçtan 2 gün önce Üsküdar Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ile maç güvenliği toplantısı yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Her iki kulübün yetkilileri ile federasyon ve emniyet yetkilileri toplantıya katıldı. Kural olarak rakip takım taraftarlarına yüzde 10 oranında tribünde yer ayrılır. Yakın Doğu Üniversitesi'nin yetkilileri toplantıda takımımız taraftarına yüzde 10 bilet vermeyeceklerini söylemişler. Yine Hulki Kahvecioğlu 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maça gelmesinler. Salon girişlerine izin vermeyeceğiz' diyerek beni tehdit etmişlerdir." dedi.

"Bu karışıklıkta tokat atmış olabilirim"

Yıldırım, bu durumu Basketbol Federasyonu Başkanına telefonla bizzat söylediğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bunun üzerine federasyon yetkilileri devreye girerek olaya müdahale etti. Taraftarımız tribünlere alındı. Ben de salona gittim. Salona girerken herhangi bir fiili müdahale ile karşılaşmadım. Tribüne çıktık. Tribünlerde Beşiktaş taraftarı olan Asya Kartalları grubu yerlerini almışlardı. Salona girdiğimde bana küfür etmeye başladılar. Tribüne girdiğimde Işık Eyigüngör yerinde oturuyordu. Kendisine 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu maça gelmesin. Gelirlerse salona sokmam. Fenerbahçe taraftarı maça gelmesin.' şeklindeki sözlerin yakışıp yakışmadığını sordum. Cevap vermedi. Ayağa kalktı. Aramızda itişme, kakışma başladı. Bu karışıklıkta tokat atmış olabilirim. Yapılanların karşısında o kadar önemli değil yani tokat atmak. Benim de gözlüğüm yere düşerek kırıldı. Olaydaki mesele tokat atma meselesi değildir. Ben FETÖ tarafından Türk sporunda şike yaptığım iddiasıyla hapishanede yattım. Bana isnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum."

Dava sonunda hakkında bir ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini isteyip istemediği sorulan Aziz Yıldırım, "Hayır hiç bir şey istemiyorum. Beni tehdit edecekler 'Gelme' diye, bir tokatla ceza alacağım.

25 milyonluk Fenerbahçe taraftarının başkanı salona gelemez diyorlar. Beni tehdit etmişlerdir." diye konuştu.

Işık Eyigüngör'ün avukatı Seyit Kaplan da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Hiçbir neden huzurdaki sanığa müvekkilimi darbetme hakkı vermez. Dosyada bulunan görüntüler, tanık ifadeleri ve doktor raporu sanığın müvekkilimi darbettiğini açıkça göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Olayın geçmişi

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 7 Mayıs 2017'de oynanan Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce çıkan olaylarda kulüp başkanı Işık Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduğu gerekçesiyle "kasten yaralama" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Yıldırım'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış, Yıldırım da ifadesi sırasında kendisine vurmaya çalıştığını iddia ettiği Eyigüngör'den şikayetçi olmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduğu gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, Eyigüngör'ün de "kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede ayrıca, Yıldırım ve Eyigüngör hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un 18. maddesi uyarınca seyirden yasaklanma tedbirinin uygulanması da isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'ın 'Kasten Yaralama' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement