Aziziye'de Örnek Proje - Son Dakika
Yerel

Aziziye'de Örnek Proje

Aziziye\'de Örnek Proje

Bakü-Tiflis-Ceyhan Bölge Koordinatörlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü ve Aziziye Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen Ehram Dokumacılığı Kursu açıldı.

02.06.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakü-Tiflis- Ceyhan Bölge Koordinatörlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü ve Aziziye Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen Ehram Dokumacılığı Kursu açıldı. Dadaşkent'te açılan kurs için düzenlenen törene, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aziziye Belediye Başkanvekili Ahmet Kocaman, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Halkbank Dadaşkent Şube Müdürü Bülent Pesen ile Aziziye Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kursun açılış kurdelasını Vali Altıparmak, Başkan Sekmen, Kaymakam Öz ve Emniyet Müdürü Karabörk birlikte kestiler. Kurdela keserken kısa bir konuşma yapan Vali Altıparmak, Erzurum'un geleneksel el sanatları ürünü olan ehramın dünyaya açılması noktasında atılan bu adımları oldukça anlamlı bulduğunu kaydetti. Bu tür projelerin ilin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Altıparmak, emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, BTC Erzurum Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve diğer katılımcılar kursu gezerek ehram dokuma makinelerini incelediler.

KAYMAKAM ÖZ: AZİZİYE İLÇEMİZDE BİR İLGİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Açılışta konuşan Kaymakam Zafer Öz, ilçedeki kadınların proje kapsamında güzel bir etkinlik içerisinde olmalarının kendisini gururlandırdığını ifade ederek, "Bizler bugün Aziziye ilçemizde bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururu içerisindeyiz. Hanımlarımızın öncülüğünde güzel bir dernek faaliyeti içerisinde bir işletmemizi hep birlikte inşallah açmış bulunuyoruz. Kurumların iş birliği içerisinde özellikle kalkınma ajansımızın, İşkur Müdürlüğümüzün, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı projesi kapsamında yapılan faaliyetleriyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de ortaklaşa açmış olduğu kurslarla bizler bugün hanımlarımızın el emeğini, göz nurunu helal kazançlarıyla buluşturacak bir faaliyetin öncülüğünü yapmış bulunuyoruz. Bu çalışmanın meydana gelmesinde katkıları olan tüm kurumlarımıza huzurlarınıza teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz de bu anlamda, Erzurum'a teşrif etmiş olduğu günden beri böyle geleneksek sanatlarımıza, geleneksel ürünlerimize çok büyük destek veriyor. Bugün de kendileri bizleri yalnız bırakmadı, yapmış oldukları desteklerden ötürü huzurlarınızda şükranlarımızı sunmak istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız da aynı şekilde eksik olmasın, İnşallah ehramı tüm Erzurum'a, ülkemize ve dünyaya İnşallah tanıtacağız. Güzel faaliyetlerimize devam etmiş olacağız." diye konuştu.

KAYA: BTC, SOSYAL PROJELERE DE DESTEK OLUYOR

BTC Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ise, "Bakü, Tiflis, Ceyhan, Azeri petrollerini Gürcistan üzerinden Ceyhan'a kadar, oradan da Dünya pazarlarına aktarılmasını sağlayan bir şirkettir. BTC sosyal sorumluluk gereği boru hattının geçtiği yerleşim birimlerinde yaşanan insanların sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla değişim projeleri uygulamaktadır. Dernekleri, kooperatifleri destekliyoruz, kurumsal kapasitelerinin artmasını ve bunların hibe destekleriyle mali yönden güçlenmelerini sağlıyoruz. Özellikle kadınlarımızı çok önemsiyoruz, kızlarımıza destek oluyoruz. Bugün yaptığımız gibi meslek edindirme kursları açıyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle gençlerimizin iş bulmalarını veya kendi işlerini kurmalarını sağlıyoruz. Bugün Erzurum'da 5 iş yeri açmanın mutluluğunu yaşıyorum. 5 iş yeri yakında tamamlanacak ve her bir ailede 5 kişi olsa, 25 kişi bu sayede ekmek yiyecek. Ben sözlerimi fazla uzatmadan gerçekten Hülya Hanıma teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalıştılar ama bizden hiçbir konuda desteğini esirgemeyen özellikle bu konuda ilçe Halk Eğitim Müdürümüze, İşkur Müdürümüze, Aziziye Belediye Başkanımıza, özellikle Saygı değer kaymakamımıza ve bu töreni onurlandıran saygıdeğer Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve siz değerli misafirlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

SALTUKLU, ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Erzurum Aktif İş Kadınlar Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, projenin İşkur, Halk Eğitim ve BTC ortaklığıyla yürütüldüğünü ifade ederek, "2011 yılında kurulan derneğimiz, kültürel değerleri yaşatma koruma ve gelecek nesillere aktarma hususunda birçok faaliyette bulunmaktadır. Hazırladığımız geleneksel çay organizasyonu, ağaç dikme programları, anneler günü buluşması, tarihi mekanlara gezi, il içi ve il dışı açılan sergi ve fuarlarda Erzurum'un geleneksel dokuması ehramını değişik tasarı ve kullanım şekliyle tanıtmayı bu faaliyetler arasında sayabiliriz. Aziziye Belediyesi bünyesinde Turistik Eşya Tasarım ve Üretim Atölyesi'nde geliştirdiğimiz tasarımlarımızın beğeni toplaması bizi yeni arayışlar içerisine yöneltti. İnsanlarımızda var olan, herkesin birilerinde bir şeyler beklediği fakat, o birinin kendisinin olmadığı ortamda biri biz olalım dedik, elimizi taşın altına koyduk. İlimizin kültürel değeri olan yüzde yüz yün, doğal renkleriyle, kışın sıcak yazın serin tutan, el tezgahlarında dokunan geleneksel örtünme amaçlı ehramı değişik tasarımlarla gördüğünüz gibi modernize ederek, yaşatmak ve geliştirmek amacıyla Erzurum ve çevresinde ilk olan bu atölyemizi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destekle kurduk. Atölyemizde yün tarama, iplik bükme, iplik aktarma, ehram dokuma tezgahı ve dikiş, nakış makinaları bulunmaktadır. Derneğimiz İşkur, Aziziye Halk Eğitim Merkezi ve BTC işbirliğiyle açtığı iki aylık kursta amacımız 15 kursiyere ehram dokumayı öğreterek unutulmaya yüz tutmuş sanatımızı yeniden yaşatmak, geliştirmek bayanlarımızı sanat ve iş sahibi yapmaktır. 2 aylık kurs sonunda ehram dokumayı öğrenen bayanlarımıza belgelerini veriyoruz. Bu kursta başarılı olanlarla üretim yaparak, günün ihtiyacına ve modasına uygun yeni tasarımlarla yeni bir sektör oluşturmayı hedeflemekteyiz. Kurduğumuz dernek işletmesinde yapacağımız istihdamlar sayesinde kadınımızı ekonomik hayatta sadece tüketen değil, üreten ve ürettiğinin değerini bilen bayanlarımızı avantajlı duruma getirebilme ve elde edilen kazançla da amaçlarımıza uygun faaliyetlerde bulunma gayreti içerisinde olacağız." dedi.

"Ehram" markasını da tescil ettirdiklerini ve Erzurum'u ehram adıyla dünyaya tanıtma gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Saltuklu, "Dünyaya açılırken internet sitesi olmadan açılmanın olamayacağı bilinciyle www.erzurumehram.com ismiyle satış ve tanıtım sitemizi kurduk. Bu çalışmalarımız anlattığımız kadar kolay olmadı. Kendimizi anlatabilmek için çok kapılar çaldık. Zaman zaman olumlu, bazen de olumsuz tepkilerle karşılaştık. Olumsuz tepkileri de olumluya çevirerek bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz atölyemizi kurduk. Derneğimizin çalışmalarını gördüğü ilk günden olumlu görüp bugüne kadar desteğini esirgemeyen sayın valimize, sayın Aziziye kaymakamımıza, sayın KUDAKA Genel Sekreterine, Aziziye Belediyesi'nin eski ve yeni belediye başkanlarına, sayın İşkur müdürümüze, Atatürk Üniversitesi rektörümüze, BTC proje koordinatörlüğüne ve Aziziye Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsım ve dernek üyelerim adına teşekkürü borç biliyorum." şeklinde konuştu - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aziziye'de Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement