Azledilmesi için harekete geçilen Trump'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü - Son Dakika
Güncel

Azledilmesi için harekete geçilen Trump'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratlar'ın kendisine yönelik azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimi yapmalarına ilişkin, "Ülkemiz için ne kötü." açıklamasını yaptı.

25.09.2019 07:50  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, kendisine yönelik azledilmesi sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimde bulundukları açıklamasının hemen ardından, resmi Twitter hesabından paylaşımlar yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul Görüşmeleri'nin başladığını hatırlatan Trump, "Bugün BM'de önemli bir gün, çok iş ve başarı var ve Demokratlar kasten daha çok son dakika vererek, bunu batırmak ve alçaltmak istiyorlar. Cadı avı çöplüğü. Ülkemiz için ne kötü." mesajını paylaştı.

Trump, Demokratların Zelenskiy ile yapılan telefon görüşmesinin dökümlerini bile henüz görmediklerine işaret ederek, "Başkana karşı taciz" ifadelerini kullandı.

Azledilmesi için harekete geçilen Trump'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü

TRUMP GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİ

Trump, 2020'de gerçekleşecek başkanlık seçiminde karşısına çıkma ihtimali bulunan Demokrat ve Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı Ukrayna hükümetinden destek istemekle suçlandı. Biden konusunda Ukrayna ile görüştüğünü kabul eden Trump, bunu yasalara aykırı bir şekilde yapmadığını savundu. Bugüne kadar hiçbir ABD başkanı bu şekilde azledilerek görevden alınmadı.

GÖRÜŞMENİN DÖKÜMÜNÜN YAYINLANMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Trump Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda Birleşmiş Milletler'de ülkemizi temsil ediyorum ancak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığım telefon görüşmesinin tamamen gizliliği kalkmış ve redaksiyondan geçmemiş dökümünün yarın yayımlanması için talimat verdim." ifadesini kullandı.

Azledilmesi için harekete geçilen Trump'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü

"TAMAMEN DOSTÇA BİR GÖRÜŞME"

Görüşmenin dökümü yayımlanınca bunun ne kadar "dostça ve tamamen uygun bir görüşme olduğunun" görüleceğini belirten Trump, "Biden ve oğlunun aksine ortada bir baskı ve bir karşılık bekleme durumu yok. Bu olanlar, tüm zamanların en büyük ve en yok edici cadı avının devamından başka bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP NE İLE SUÇLANIYOR?

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, cuma günü, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden Biden'in oğlunu soruşturmalarını istediğini öne sürmüştü. Haberde, Trump'ın, Zelenskiy'e, Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna'daki iş anlaşmalarını araştırması için avukatı Rudy Giuliani ile çalışması gerektiğini söylediği kaydedilmişti.

Azledilmesi için harekete geçilen Trump\'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü

Son Dakika Güncel Azledilmesi için harekete geçilen Trump'tan ilk açıklama: Ülkemiz için ne kötü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement