Azmi ile Engellilere Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

Azmi ile Engellilere Örnek Oldu

Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Onursal Başkanı Fatma Şahin, 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamasına rağmen, spor kulübü başkanlığından meclis başkanlığına, radyo programcılığından televizyon programcılığına kadar çok sayıda işteki başarılarıyla çevresindeki engellilere örnek oldu.

17.07.2018 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Onursal Başkanı Fatma Şahin, 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamasına rağmen, spor kulübü başkanlığından meclis başkanlığına, radyo programcılığından televizyon programcılığına kadar çok sayıda işteki başarılarıyla çevresindeki engellilere örnek oldu.

Azmi ile ilçedeki engellilere de rol model olan Şahin, Bağcılar Belediyesi Özel Başak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne muayene için gelenleri halkla ilişkiler sorumlusu olarak karşılıyor. 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Şahin, ailelerin kendisiyle konuştuktan sonra çocuklarının tedavisi konusunda umutlarının arttığını söylüyor.

-"Utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım"

Hayat hikayesiyle engellilere örnek olan Fatma Şahin, yaşadığı hastalık sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasını şöyle anlattı:

"Kas hastasıyım. Çocukluğum bu hastalıkla mücadeleyle geçti. 22 yaşına geldiğimde bana engelli olduğumu ve artık hayatımı tekerlekli sandalyede sürdüreceğimi söylediler. Dünyam karardı ve utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım. Herkes beni görecek ve küçümseyecek diye düşünüyordum. Zorunlu durumlarda ise gece karanlıkta çıkıyordum. Üzüntüm isyan boyutuna gelmişti. Neden ben Allah'ım? diyordum. Hiçbir sebep beni evimden çıkartamıyordu. 6 yıl sonra ısrar sonucu engellilerin olduğu pikniğe gittim. Bir de ne göreyim benim gibi binlerce engelli vardı. Hatta aralarında kariyer yapmış üst düzey isimler de vardı. O gün orada yalnız olmadığımı anladım ve hayallerimi gerçekleştirme kararı verdim. ve o günden sonra hayatım değişti."

Üniversite sınavına başvurarak hayatında yeni bir başlangıç yaptığını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

"Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdim. Okurken Engelliler Kursu'nda sekreter olarak iş hayatına atıldım. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi'ni kurdum. Hala onursal başkan olarak devam ediyorum. Engellilerin sesini duyurmak için daha çok şey yapmam gerekiyordu. Ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başladım. Yetmedi bir radyoda program yaptım. Ardından bir televizyonda gündüz kuşağında kadınlara yönelik bir program yaptım. Kişisel gelişim, kadın ve çocuk hastalıkları gibi her türlü konuyu işledik. Bağcılar Belediyesi'nin programlarında da sunuculuk görevini üstlendim. Ayrıca bir de kitap yazdım. Engellilerin trajikomik durumlarını kaleme alıp 'Arafta Kalan Kahkahalar' isimli kitabı yazım. Gülerken düşündürmeyi amaçladım. Kısacası bütün işlerimde engellilerle ilgili mesajlar vermeye çalıştım. Özellikle benim gibi evden çıkamayan engellileri evlerinden çıkarmak için uğraştım."

Fatma Şahin, 6 yıl Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi başkanlığı yaptığını belirterek, yetenekli engellileri keşfetmek için 2008 yılında belediye bünyesinde Engelliler Spor Kulübü'nü kurduğunu anlattı.

Çeşitli branşlarda engellilerin hem sosyal hem psikolojik anlamda hem de istihdam alanında rehabilite edilmesini sağladığını vurgulayan Şahin, bugüne kadar rol model olduğu engellilerin bazılarının sınavları kazanıp üniversitede öğrenci olduğunu, bazılarının da mesleklerinde iyi yerlere geldiğini kaydetti.

Şahin, Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Takımı'nın Avrupa Şampiyonu milli takım sporcusu Hamide Kurt ve Akdeniz Olimpiyatları şampiyonu Zübeyde Süpürgeci'nin de elinden tuttuğu sporculardan olduğunu, halen halkla ilişkiler sorumlusu görevinde bulunduğunu ve aynı zamanda danışmanlık yaptığını dile getirerek, "Ulaşamadığımız engelli olduğunu duyunca çok üzülüyorum. Amacım hayata katılmamış engelli bırakmamak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azmi ile Engellilere Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement