Baba Eve Sığmayınca Kendine Kulübe Yaptı - Son Dakika
Güncel

Baba Eve Sığmayınca Kendine Kulübe Yaptı

Baba Eve Sığmayınca Kendine Kulübe Yaptı

ERZURUM'un Şenkaya ilçesine bağlı Turnalı köyünde 6 kişilik bir aile, tek göz odada sefalet içinde yaşıyor.

29.08.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'un Şenkaya ilçesine bağlı Turnalı köyünde 6 kişilik bir aile, tek göz odada sefalet içinde yaşıyor. Babadan kalan tek odalı evde eşi ve 4 çocuğu ile barınamayan  48 yaşındaki Zafer Çakmak, kendine bir kulübe yaptı.

Kaymakamlık ve hayırseverlerin yardımı ile 2003 yılında köyünde 100 metrekare ev yapan Zafer Çakmak'ın bu sevinci kısa sürdü. Bir yıl geçmeden heyelan Çakmak ailesinin evini yıktı ve babadan kalan tek odalı eve geri dönmek zorunda kaldı. 24 metrekare olan odayı ikiye bölen aile bir tarafı mutfak ve banyo, kalan 6 metrekarelik bölümünü ise yaşam alanı olarak kullanmaya başladı. Biri üniversitede diğeri lisede yakılı olan iki çocuğu yazın eve gelen aile odaya sığmayınca baba Çakmak, kendine bir kulübe yaparak akşamları orada yatmaya başladı. Uzun bir süre Artvin'deki barajda çalıştığını anca bel fıtığı olunca çalışamaz hale geldiğini belirten Zafer Çakmak şunları söyledi:

"Bugüne kadar yokluk içinde büyüdüm. Evlendim ve 4 tane pırlanta gibi çocuğum oldu. Aç kaldım, susuz kaldım ama hepsini okutmaya devam ediyorum. Büyük oğlum Yunus Emre Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4'üncü sınıfta, büyük kızım Elif ise Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Küçük kızım Esra Oltu ilçesinde yatılı olarak okuyor. En küçük oğlum Yusuf ise henüz 4 yaşında. Babadan kalan tek odalı evde yaşıyorduk. Çocuklar büyüyünce buraya sığmamaya başladık. Halimize gören Kaymakamlık ve yardımseverlerin yardımları ile kendime 100 metrekare bir ev yaptım. Çok mutluyduk. Ama bu mutluluğumuz bir yıl sürdü. Heyelan yuvamızı yerle bir etti. Mecburen baba evine geri döndük. Bize 6 metrekarelik bir yaşam alanı kaldı. Okuldaki çocuklar yazın eve gelince gece uyurken sığamadığımız için ben kendime yıkılan evimin orada bir kulübe yaptım ve akşamları orada gidip uyuyorum."

Zafer Çakmak'ın kızı Elif Çakmak, "Okudum ama iş bulamadım. Şimdi hedefim 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmek ve ailemize destek olmak" diye konuştu

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba Eve Sığmayınca Kendine Kulübe Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement