Baba ile iki oğlunun aynı fakültede gülümseten "öğrencilik" hayatı - Son Dakika
Güncel

Baba ile iki oğlunun aynı fakültede gülümseten "öğrencilik" hayatı

Antalya'da iki oğluyla Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan emekli Veysel Düzcan'ın, çocuklarıyla geçirdiği öğrencilik hayatı gülümsetiyor.

01.12.2019 11:36  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da iki oğluyla Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan emekli Veysel Düzcan'ın, çocuklarıyla geçirdiği öğrencilik hayatı gülümsetiyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yaparken Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ön lisans ve aynı üniversitenin 4 yıllık İşletme Bölümü'nü bitiren 50 yaşındaki Veysel Düzcan, 2015'te emekli oldu.

TSK'deki 30 yılı aşkın görevinden sonra girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yeterli puanı alarak, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne yerleşen Düzcan, burada iki yıl eğitim gördü.

Ordu Üniversitesinde okuyan küçük oğlu Alper Düzcan (20) ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesine yatay geçiş yapan Düzcan, aynı fakültede yüksek lisans yapan diğer oğlu Ayberk Düzcan'ın (25) öğrenci evine yerleşti.

Evde yemek, ütü ve temizlik işlerini sırasıyla yapan, halı saha maçlarında birlikte top koşturan baba ve çocuklarının öğrencilik yaşantısı, çevrelerinde ilgiyle karşılanıyor.

Düzcan ailesi, fakültede bazı dersleri çakışınca aynı sırayı paylaşıyor.

Fakültede üçüncü sınıf okuyan Alper, yüksek lisans yapan Ayberk ve son sınıfta okuyan babanın, akademik kariyer için verdiği mücadele takdir topluyor.

"Çocuklardan ilginç yemek yapma yöntemlerini öğrendim"

Eşinden yıllar önce ayrılan baba Düzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarıyla aynı fakültede eğitim görmenin zor ama eğlenceli olduğunu, hem evde hem de üniversitede birbirlerine destek verdiklerini söyledi.

Bazen baba olduğu için işlerin ağırlıklı olarak kendisine bırakılmaya çalışıldığını belirten Düzcan, şöyle konuştu:

"Bazen ütüyü ve yemeği ben yapıyorum. Temizliğe sırayla bakıyoruz. Çamaşırları sıraya göre asıp, kurutuyoruz. Baba ve oğullar olarak işlerin üstesinden hep beraber geliyoruz. Tam bir öğrenci hayatı yaşıyoruz. Çocuklardan ilginç yemek yapma yöntemlerini öğrendim. Su ısıtıcısında makarna, ütüde yumurta pişirdiğimiz oluyor. Fedakar aileler evlatlarının hayallerinin peşinden koşuyor. Çocuklarım için bazen anne-baba, bazen arkadaş, yeri geliyor komutan oluyorum. Aramızda kuşak farkı olduğu için halı saha maçlarında onlar kadar koşamıyorum. Hocalar ödev verdiğinde, bazen saat 02.00'de yataklarından kaldırıp slayt sunumu için yardım alıyorum. Akademik kariyer yaparak, mesleki tecrübelerimi çocuklarım gibi öğrencilerle paylaşmak istiyorum."

"Derslere beraber çalışıyoruz"

Ayberk Düzcan da iki yıldır babası ve kardeşiyle aynı evi paylaşıp, aynı fakültede okumanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Babasıyla sınavlara beraber hazırlandıklarını vurgulayan Düzcan, şunları kaydetti:

"Vize ve final haftasında beraber ders çalışıyoruz. Okulda arkadaşız, evde baba ve oğul. Ben ona derslerinde yardım ediyorum. Gece saat fark etmeksizin uykumdan uyandırıyor. 'Şu görüntüyü kırpamadım.' diyor. Babamla aynı fakültede karşılaşınca mutlu oluyorum, çünkü nadir görülen bir şey. Fakültemde, evimde, sosyal hayatımda benimle."

Alper Düzcan ise babası ve ağabeyiyle aynı fakültede okumanın kendisi için ayrıcalık olduğunu, arkadaşlarının ve hocalarının da ilgisini çektiklerini söyledi.

"Güzel bir örnek"

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan, bir baba ve iki oğlunun aynı fakültede okumasının nadir rastlanacak bir durum olduğuna dikkati çekti.

Ayhan, "Ülkemizde çok iyi bir örnek Veysel bey. İki oğluyla bazen aynı sıralarda oturuyor. Bir babanın oğullarıyla aynı sıraları paylaşması yeni nesiller için güzel bir örnek." dedi.

İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sami Mencet de bazı derslerde, baba Veysel Düzcan'ın oğullarından başarılı olduğunu kaydetti.

Baba ile iki oğlunun aynı fakültede gülümseten "öğrencilik" hayatı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baba ile iki oğlunun aynı fakültede gülümseten 'öğrencilik' hayatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement