Baba Katili Yunus: Tek Amacım Kardeşimi Götürmekti - Son Dakika
Güncel

Baba Katili Yunus: Tek Amacım Kardeşimi Götürmekti

Baba Katili Yunus: Tek Amacım Kardeşimi Götürmekti

ANTALYA'da kardeşini annesine götürmesine izin vermeyen babası 44 yaşındaki Sedat Kaya'yı öldüren 21 yaşındaki Yunus Kaya, "Tek amacım kardeşimi Gaziantep'teki annemin yanına götürmekti.

06.10.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da kardeşini annesine götürmesine izin vermeyen babası 44 yaşındaki Sedat Kaya'yı öldüren 21 yaşındaki Yunus Kaya, "Tek amacım kardeşimi Gaziantep'teki annemin yanına götürmekti. Biz zaten babasız büyümüştük. Kardeşimle çalışıp anneme bakacaktık" dedi.

Olay, geçen 15 Haziran'da Muratpaşa İlçesi, Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Sedat Kaya, yaklaşık 9 yıl önce Hatice Tan'dan boşandı. Mahkeme ayrılan çiftin 3 çocuğunu anne Hatice Tan'a verdi. Hatice Tan 3 çocuğu ile Gaziantep'e yerleşirken, Antalya'da oturan Sedat Kaya, Kübra Kaya ile evlendi. Çiftin bu evliliğinden de bir çocukları oldu. Gaziantep'te annesiyle oturan Yunus Kaya askere gittiğinde babası küçük oğlu 14 yaşındaki E.'yi Antalya'ya getirdi. Hatice Tan, evin en küçük çocuğu Ü.D.K. ile Gaziantep'te kaldı. Terhis olan Yunus Kaya, Antalya'daki kardeşi E.'yi tekrar Gaziantep'e götürmek isteyince baba ile oğlu arasında kavga çıktı.

Yunus Kaya kardeşini götürmek için gittiği evde, eline geçirdiği ekmek bıçağıyla babasını 7 yerinden bıçakladı. Ardından kardeşi E.'yi yanına alarak evden ayrıldı. Sedat Kaya, hastanede yaşamını yitirirken, bir süre sonra yakalanan Yunus Kaya tutuklandı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hakkında dava açılan Yunus Kaya, Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Yunus Kaya, savunmasında şunları söyledi:

"Kardeşimi götürmek istediğimi söyleyince babam bana tokat attı. İkinci kez vurmak isteyince kollarını tuttum. Üvey annem ile 9 yaşındaki kızı I.M.'yi yatak odasına kilitledi. Daha sonra yanımıza gelip beni tutu. Kardeşim Enis de babamı tutuyordu. İkisi de bizi ayırmaya çalışıyordu. Babam yatak odasındaki silahı almak istedi. Kapı kilitli olduğu için alamadı. Anahtarı ararken ben kendisini tutunca beni düşürüp vurmaya başladı. O sırada mutfaktaydık. Mutfakta elime geçen ekmek bıçağıyla üstümdeki babamın sırtına bir darbe vurdum. Bir de karnına vurdum. Sonra kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Kötü bir niyetim yoktu. Sadece kardeşimi alıp gitmek istemiştim. Biz zaten babasız büyümüştük. Kardeşimle beraber çalışıp anneme bakacaktık."

Dava, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba Katili Yunus: Tek Amacım Kardeşimi Götürmekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement