Babacan: "Kati Hedefimiz AB'ye Üyelik" - Son Dakika
Güncel

Babacan: "Kati Hedefimiz AB'ye Üyelik"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin Hedefinin AB'ye Üyelik Olduğunu, "O Yolda İlerlemeye Devam Ettiklerini" Söyledi.

21.03.2007 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin hedefinin AB'ye üyelik olduğunu, "o yolda ilerlemeye devam ettiklerini" söyledi.

Babacan, Macaristan Başbakanlık İşlerinden Sorumlu Bakan György Szilvasy başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Macaristan'ın tecrübelerinden istifade edebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Babacan, hükümetin Nisan ayında açıklanacak programla, 2007-2013 yılları arasında Türkiye'nin neler yapacağını ortaya koyacağını söyledi.

Göncz de, Kopenhag kriterleri çerçevesinde daha yapılması gereken reformlar olduğunu, Türkiye'nin bu reformları da hızlı bir şekilde yapacağına inandığını ifade etti.

Babacan, görüşmelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nisan ayında müzakerelerin formal seyrinden bağımsız olarak kendi önceliklerimize kendi takvimimize göre reformlarımızı kamuoyuna ilan edeceğiz. Bundan sonra önemli olan uygulama olacak. Bu reformlarda ilk 3-4 yılda yoğun bir şekilde gerçekleşecek.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Babacan: 'Kati Hedefimiz AB'ye Üyelik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement