Babıali Kültür Sofrası" - Son Dakika
Kültür Sanat

Babıali Kültür Sofrası"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin ikincisinde, gazeteci, yazar ve edebiyatçılarla buluştu.

17.03.2015 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin ikincisinde, gazeteci, yazar ve edebiyatçılarla buluştu.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği'nde gerçekleşen toplantıya, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Türkmedya İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir, akademisyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Yeni Şafak gazetesinden Dr. Fatma Barbarosoğlu, Milli Gazete'den Mehmet Şevki Eygi, Cumhuriyet gazetesinden Metin Celal, Vatan gazetesinden İbrahim Kiras katıldı.

İstanbul Valisi Şahin, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, tarihi misyonu olan İstanbul ve Babıali'nin, mekan ve zaman olarak da derinliğe sahip bir kavramı içerdiğini belirterek, münevverlerin, aydınların yanında ve her türlü önerilerine açık olduklarını ifade etmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini anlattı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili ise Vali Şahin'in ayda bir bu şehrin kültür insanlarıyla buluşmayı arzu ettiğini dile getirerek, toplantının aynı zamanda devlet geleneği olduğunu aktardı.

Bir kentin yöneticisinin kültür insanlarıyla da zaman zaman bir araya gelip sorunları konuşması gerektiğini ifade eden Bilgili, "Babıali Kültür Sofrası" etkinliğinin her ay devam edeceğini söyledi.

Bilgili, bu kapsamda önümüzdeki ay 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk yazarları davet edeceklerini belirterek, "Her ay böyle bir sofra Vali Bey'in makamında olacak. Şahin'in bu iş için makamını da açması çok önemli. Bu da kültür sanata ne kadar önem verdiğini gösteriyor" dedi.

Toplantıya katılanlar, davet için Vali Vasip Şahin'e teşekkür ederek, bu tür etkinlerin devamını diledi.

Yazar Mehmet Şevket Eygi, İstanbul için çok büyük bir kütüphane kurulmasını istedi. İstanbul'un, Türkiye'nin "gayriresmi başkenti" olduğunu ifade eden Eygi, İstanbul'un sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında kültür, medeniyet, mimarlık, sanat şehri olması gerektiğini söyledi.

İstanbul Valiliği'nce, kültür, sanat dünyasından isimlerle bir araya gelip, bu alanda yapılacaklar adına fikir alışverişinde bulunmak amacıyla başlatılan buluşmalar, belirli periyotlarla yapılıyor. Buluşmalarda ortaya çıkan öneriler, ilgili kamu yöneticileri tarafından uygulamaya geçirilecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement