Babylon 12 Kasım Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Kadın

Babylon 12 Kasım Haftası Etkinlikleri

Babylon 12 Kasım Haftası Etkinlikleri

Babylon’da bu hafta 14 Kasım Çarşamba günü Berkant Ali, 15 Kasım Perşembe günü Taksim Trio, 16 Kasım Cuma günü Pantha Du Prince, 17 Kasım Cumartesi günü Nekropsi sahne alacak.

13.11.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalın sözleri ve nostaljik tınılarıyla Berkant Ali, ilk albümü Körfezde Rüzgar"ın ilk konseri ile 14 Kasım Çarşamba akşamı Babylon'a konuk oluyor. Dokuz Sekiz etiketiyle 28 Eylül'de dinleyicilerile buluşturduğu "Körfezde Rüzgar" albümünde sanatçı kaptanlık yaptığı günlerin hatırası körfezdeki rüzgarlardan, şehirdeki gözlemlerinden, yalnızlıktan ve en naif haliyle aşktan bahsediyor.

Klasik müzik, arabesk, caz gibi farklı türleri doğaçlamalarla birleştirerek özgün melodiler ve ritimler yakalayan Taksim Trio, 15 Kasım Perşembe günü Babylon'a konuk oluyor. 2007'de kurulan Taksim Trio klarnette Hüsnü Şenlendirici, kanunda Aytaç Doğan ve bağlamada İsmail Tunçbilek'ten oluşuyor. Bir araya gelmeden önce Avrupa'da ve Ortadoğu'da farklı sanatçılarla birlikte projelerde yer alan üçlü, konserlerde birlikte çalmaya başladıktan sonra stüdyoya girdi. Grubunun kendi ismini taşıyan çıkış albümü, 2007 yılında Doublemoon etiketiyle yayımlandı. Üç müzisyenin diğer projelerine odaklandıkları 6 yıllık bir aradan sonra Dokuz Sekiz etiketiyle yayımladıkları "Taksim Trio 2"de, özgün bestelerinin yanında Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli ve Şükrü Tunar parçalarına da yer verdiler. Üçüncü albümleri "Ahi", 2016'da dinleyicilerle buluştu. Dünya müziğinin en önemli sahneleri arasındaki WOMEX'te ve Londra Caz Festivali kapsamında Queen Elizabeth Hall'da başarılı performanslar sergileyen üçlü müzikal zenginlikleriyle dünya müziğinde son yılların izlenen gruplarından biri sayılıyor.

Alman prodüktör ve besteci Hendrik Weber'in minimal tekno ve elektronik müzik projesi Pantha Du Prince, 16 Kasım Cuma akşamı Babylon'a konuk oluyor. House, ambient ve minimal techno'nun öncü isimlerinden Pantha du Prince, 2002 yılında "Nowhere" ile EP'siyle çıkış yaptı. 2004'te yayınlanan ilk stüdyo albümü "Diamond Daze"in ardından 2007'de "The Bliss"i paylaştı. 2010 senesinde Rough Trade etikeyle raflarda yerini bulan "Black Noise" albümü, elektronik altyapıyla doğa sesleri ve ritimlerini harmanladığı oluşan minimal tarzı ile türünün klasikleri arasında sayılıyor. 2013'te "The Bell Laboratory" ve Norveçli besteci Petter Hagen ile birlikte melodik perküsyon ve zillerle yaptığı çalışmalar ardından "Elements Of Light"ı yayınladı. Solo çalışmasına verdiği 6 senelik aradan sonra son albümü "The Triad"ı 2016 yılında paylaştı. Depeche Mode, Animal Collective, Philip Glass, Bloc Party, Hurts ve Trentemöller gibi isimler için hazırladığı çeşitli remixler ve aranjmanlar da çalışmaları arasında yer alıyor.

Pantha Du Prince'den önce ise elektronik müzik sahnesinin başarılı isimlerinden Cervus Babylon'da sahne alacak. Cervus, Subsky adıyla bugüne dek 80'den fazla plak/dijital parça/remix yayınladı. Dinamo Fm'de yayın yapan online radyonun Smog ve Sleep kanallarının içerik yönetimini yapan Cervus, deep, progressive, tech-house, techno tarzlarıyla 1997'den beri profesyonel olarak sürdürdüğü DJ'lik kariyerinin haricinde prodüktörlüğe de devam ediyor.

İstanbul progresif sahnesinin kült ismi Nekropsi, uzun bir aradan sonra 17 Kasım Cumartesi akşamıyeniden Babylon'un konuğu oluyor. İlk albümleri "Mi Kubbesi"ni 1996 yılında Ada Müzik etiketiyle yayımlayan Nekropsi, kısa sürede yurtiçi ve yurtdışında ismini duyurarak geniş bir dinleyici kitlesi edindi. Sahnedeki performanslarıyla kendilerinden sıkça söz ettiren grup, 2007'de "Sayı 2" ve 2009'da "1998" albümlerini yayımladı. Her ay yeni bir şarkıyı paylaştıkları "Aylık" albümü 2013 senesi içerisinde tamamlanarak yayımlandı. 5 senelik bir aranın ardından geçtiğimiz aylarda "Sekizler" ve "Ta Ta Du" teklilerini dinleyicileriyle paylaşan Nekropsi, yeniden sahnelere dönüyor. Cem Ömeroğlu (gitar/ses), Gökhan Goralı (gitar/ses), Cevdet Erek (davullar/ses) ve Kerem Tüzün'den (bas gitar/ses) oluşan kadrosuyla Nekropsi; geçtiğimiz aylarda paylaştıkları yeni şarkılarının yanı sıra uzun zamandır çalmadıkları parçalar ve grubun solo projelerinden kesitler ile sahnede olacak.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Babylon 12 Kasım Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor
    17 Nis Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak için açıklama yaptı. Adaletin sağlanması için mücadele eden meclis, toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    17 Nis Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi
    17 Nis Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurulduğu ileri sürülen Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten meclis, kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için önlemlerin alınmasını talep etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı da böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için tüm kurumların işbirliği yapacağını ifade etti.


Advertisement