Badmintonda Melih Gökçek ile Hayaller Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Badmintonda Melih Gökçek ile Hayaller Gerçek Oldu

Badmintonda Melih Gökçek ile Hayaller Gerçek Oldu

ANKARA/DHA (fotoğraflı)Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Türk sporuna armağanı olan Badminton Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi için geri sayımda sona gelindi.

27.07.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCAN ATA - ANKARA/ DHA (fotoğraflı)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Türk sporuna armağanı olan Badminton Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi için geri sayımda sona gelindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in verdiği sözü tutmasının sevincini yaşadıklarını belirten Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, "Tek kelime ile hayal gerçeğe dönüşüyor. Türkiye'de 20 yıllık bir geçmişi olan Badminton için Melih Gökçek bize söz vermişti. Şimdi tüm camia bu sözün yerine getirilmesinin heyecanını yaşıyor. Badminton Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi, 24 saat yaşayan bir tesis olacak. Tesisin içinde spor salonları, kafeterya, spor malzemesi satış reyonları, otel gibi birçok sosyal donatı bulunacak. Burada 24 saat aktivite yapılacak. Sosyal sorumluk projelerine sıcak bir mekan olacak. Olimpiyatlarda Türkiye'ye madalyalar kazandıracak geleceğin sporcuları burada yetişecek" diye konuştu.

GÖKÇEK'İN ARMAĞANI...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ne kadar teşekkür etseler az olacağını belirten Başkan Özmekik, "Hem araziyi veren hem de tesisin yapımı konusunda büyük destek sağlayan Melih Gökçek'e şükranlarımızı sunuyoruz. Rüyalarımızın gerçekleşmesine az kaldı. Bu tesiste birçok gencimizi yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özmekik, "Şu an Keçiören Badminton Olimpiyat merkezinin bulunduğu arsanın küçük bir bölümünü biz bir şahıstan ve Keçiören Belediyesinden satın aldık. Büyük kısmını da Ankara Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile Spor Genel Müdürlüğü üzerinden Badminton Federasyonu'na tahsisini yaptırdık. Badminton Federasyonuna hem arsa tahsis eden ve tesisin %70'ni de yapan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Melih Gökçek'e çok teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Badminton Olimpiyatlara Hazırlık Merkezimiz hizmete geçtikten sonra da Türk Badmintonu Melih Gökçek'e çok borçlu olacaktır. Ben ve yetiştirdiğim 100'e yakın milli sporcum, gerek Melih Gökçek Başkanımıza ve kıymetli eşi Nevin Hanıma sürekli dua etmekteyiz. İnşallah bundan sonra da Melih Gökçek Badminton Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'mizde yetişecek çocuklar, ülkesine ve milletine sevdalı olacak, İstiklal Marşımızı bütün dünyaya dinletecek ve Türk Bayrağımızı göndere çektirecek, disiplinli ve ahlaklı gençler olarak Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'e sürekli dua edecekler ve tesisin hakkını vereceklerdir" diye konuştu.

Ağustos ayı itibariyle Türkiye Badminton Federasyonu'nun kullanımına girecek olan modern tesisin açılışı da ilerleyen tarihlerde yapılacak.

Öte yandan Özmekik, Ankara Büyükşehir Belediyesinin % 70 e getirdiği Tesisimizin, kalan % 30 unu ve tefrişini de  Gençlik ve Spor Bakanlığı,Spor Genel Müdürlüğü ve Spor TOTO  kaynakları ile tamamlanacaktır diyerek,"Bundan dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a ve Spor TOTO  Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğluna teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Badmintonda Melih Gökçek ile Hayaller Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement