BAE ilk kez İsrail'le ortak proje başlattıklarını açıkladı - Son Dakika
Güncel

BAE ilk kez İsrail'le ortak proje başlattıklarını açıkladı

BAE ilk kez İsrail\'le ortak proje başlattıklarını açıkladı

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında İsrail'le ortak proje başlatıldığını duyurdu.

26.06.2020 13:32  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında İsrail'le ortak proje başlatıldığını duyurdu.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan açıklamada, "BAE merkezli özel sektörde iki şirket, İsrailli iki şirketle tıp alanında ve Kovid-19'la mücadele kapsamında bazı projeler başlattıklarını duyurdu." ifadelerine yer verildi.

Tıp alanındaki bu ortaklığın, bölge insanının sağlığını korumak ve salgından kurtulmak için insani öncelikler kapsamında gerçekleştiği ve bölgedeki tarihsel siyasi sıkıntıları geride bırakmayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, tüm dünyaya yayılan bu salgın karşısında insalığın maslahatını korumak ve birlikte çalışmak gerektiği ifade edildi.

BAE'den yapılan bu resmi açıklamaya rağmen Abu Dabi ile Tel Aviv yönetimleri arasında diplomatik bir ilişki bulunmuyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün, ülkesinin diplomatik ilişkilere sahip olmadığı BAE ile Kovid-19'la mücadelede iş birliği yapacağını açıklamıştı.

Netanyahu, "Bu iş birliği, tüm bölgenin sağlık güvenliğini artırmaya imkan sağlayacak araştırma, geliştirme ve teknoloji alanlarında yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

BAE, Kovid-19'la mücadelede iş birliği çerçevesinde dün İsrail'e 100 bin tanı kiti göndermişti.

İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşma

Son yıllarda aralarında diplomatik ilişki bulunmayan İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşma dikkati çekiyor.

BAE yönetimi Uluslararası Judo Federasyonu tarafından Ekim 2018'de Abu Dabi'de düzenlenen Judo Grand Slam Turnuvası'na İsrailli sporcuların kendi bayrakları altında yarışmasına izin vermişti.

İsrailli bir judocunun final maçını kazanması sebebiyle 28 Ekim'de İsrail ulusal marşı, BAE'nin başkenti Abu Dabi'de ilk kez çalınmıştı.

Turnuvayı izlemek için milli takımla Abu Dabi'ye gelen İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, madalya töreninde ülkesinin ulusal marşının çalınması üzerine duygusal anlar yaşayarak, gözyaşı dökmüştü.

Eski İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara da 30 Ekim 2018'de BAE'nin Dubai kentinde düzenlenen telekomünikasyon konferansına katılarak, konuşma yapmıştı.

Eski İsrail Dışişleri ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Temmuz 2019'da Birleşmiş Milletlerin düzenlediği çevre konferansına katılmak için ülkesiyle diplomatik ilişkileri bulunmayan BAE'nin başkenti Abu Dabi'yi ziyaret etmişti.

BAE yönetimi, Expo 2020 Dubai'ye İsrailli firmaları da davet etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BAE ilk kez İsrail'le ortak proje başlattıklarını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler ve fiyatları da açıklandı.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
    11:58 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalanırken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

  • Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı
    11:58 Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan asayiş denetiminde şüphelenilen bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen altınlar bulundu. E.T, M.Ç. ve G.L. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürülürken, altınlar sahiplerine teslim edildi.


Advertisement