Bafra'da "Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Bafra'da "Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" Düzenlenecek

Bafra Belediyesi ile Bafra Hava Sporları Gençlik Kulübü işbirliğiyle Bafra'da 20-23 Temmuz tarihlerinde "Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" düzenlenecek.

23.06.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra Belediyesi ile Bafra Hava Sporları Gençlik Kulübü işbirliğiyle Bafra'da 20-23 Temmuz tarihlerinde "Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" düzenlenecek.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, festival hakkında bilgi verdi.

Başkan Şahin, Türkiye'de pek çok festival yapıldığını ancak Bafra'da bu sene ilkini düzenleyecekleri "Kapıkaya Fest"in içerik anlamında ekstrem doğa sporları anlamında ilk festival olacağını söyledi.

Kendi imkanlarıyla başladıkları çalışmalarda yurt dışından da ilgi gösterilmesiyle festivalin uluslararası boyuta ulaştığını dile getiren Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın destekleri ile bu güzel organizasyon daha da büyüdü. Yurt içi ve yurt dışından katılacak misafirlerimiz, 4 gün boyunca macera ve adrenalin dolu günler yaşayacak." dedi.

Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali'nin Samsun'da yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın tamamlayıcısı olacağını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"İşitme Engelliler Olimpiyatları'na gelen sporcular ve aileleri, yarışlar dışında eğlenecek, zaman geçirecek aktivite arıyor. Ailelerin bu taleplerini Kapıkaya Fest karşılayacaktır. Ülkemizin ve Samsun'un uluslararası mecrada tanıtımına büyük katkısı olacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Bafra olarak biz de katkı vermiş olacağız. Festivallerde ulaşım, yemek ve konaklama ücretsiz olacak."

Belediye Başkanı Şahin, festival kapsamında muhteşem Karadeniz manzarasında uçuş, doğa yürüyüşü, foto safari, kano, balık tutma yarışması, yazlık sinema, bölge gezileri gibi etkinlikler bulunacağını kaydetti.

Festival sözcüsü yazar ve yönetmen Fedai Çakır ise, 2016 yılında "Sokak köpekleri Bal ile Betty" filminin bazı sahnelerini çektiği Kapıkaya köyünün tanınması, yerli ve yabancı turist çekmesi anlamında festivalin önemli olduğunu söyledi.

İspanya, Avusturya, İtalya, İran, Rusya, Çekya, Kuveyt ve Katar'dan pilotların akrobasi uçuşu için müracaat ettiğini bildiren Çakır, "Ayrıca fotoğraf sanatçıları, gazeteciler, televizyoncular da festivali izlemek için müracaatta bulundu. İmkanlar elverdiği ölçüde bunları karşılama yoluna gittik. Bu insanlar, ülkelerine döndüğünde ülkemizin gönüllü turizm elçisi olacaktır." diye konuştu.

Festival için 39 ülkeye davet gönderildiğine işaret eden Çakır, "Festival afişi Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 3 dilde hazırlandı. Kampa katılmak isteyenler müracaat ve geniş bilgi için 'www.kapikayafest.com' internet sitesini ziyaret edebilir." dedi.

Bafra Hava Sporları Gençlik Kulübü Başkanı Burhan Apaydın da, uluslararası yamaç paraşütü pilotlarıyla Türk pilotlarının gökyüzünde birlikte uçmasının havacılık adına önemli bir adım olacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bafra'da 'Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement