Bafra, Ferah Bebek İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Bafra, Ferah Bebek İçin Seferber Oldu

Bafra, Ferah Bebek İçin Seferber Oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde, İstanbul’da yaşayan Bafralı ailenin 18 aylık çocukları lösemi hastası Ferah bebek için Kızılay ve TÜRKÖK kampanya başlattı.

11.01.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesinde, İstanbul'da yaşayan Bafralı ailenin 18 aylık çocukları lösemi hastası Ferah bebek için Kızılay ve TÜRKÖK kampanya başlattı.

İstanbul'da yaşayan Bafralı ailenin 18 aylık çocukları Ferah Öner için Bafra Gençlik Merkezi'nde başlatılan kampanya 5 gün sürecek. Bafra genelinde, kronik hastalığı olmayan erişkin kişilerden kan ve kan örneği temini yapılmaya başlandı.

Kampanyaya Kaymakam Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Vekil Hüseyin Çamaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay Derneği Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Bafra Eczacılar Oda Temsilcisi Ecz. Ayhan Özcan, Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Muratoğlu, Bafra Lösemi ile Mücadele Grubu adına Bafra LÖSEV Başkanı Erol Korkmaz ve ilçedeki kurum amirlerinin destek verdiği kan alımı Bafra Gençlik Merkezi binası giriş katında yapılıyor.

Kampanyaya destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamas, "Ferah bebeğimizle ilgili buradayız. Bafralı hemşehrilerimizin de bu duyarlılık içerisinde sahip çıkmasını bekliyoruz. Herkesin bu etkinliğe destek vermesini istiyoruz" dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise, "İyi bir proje ile iyi bir duyuru ile duyarlı vatandaşlarımız buraya akın eder, bu güzel kampanya da amacına ulaşır" diye konuştu.

Ferah bebeğin akrabası İbrahim Zerrin de, "Ferah bebekle başlayıp tüm Türkiye'ye çok büyük talep gördü. İstanbul'dan olsun diğer illerden olsun bize teşekkürler geliyor. Tabi ki bizim şu an tek dileğimiz Bafra halkının burayı doldurmasıdır. Bu sadece Ferah için değil bu şekilde bekleyen çok fazla çocuğumuz var. Sadece yapacağımız bir kan örneği vermek ve bu çocukların hayatını kurtarabiliriz. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

11-15 Ocak tarihleri arasında sürecek olan kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımız ile Türk Kızılayı işbirliği ile TÜRKÖK projesi kapsamında ülkemizde 69 kemik iliği nakil merkezimizde tedavi gören kök hücre nakli yani kemik iliği nakli bekleyen bine yakın hastamız var. Toplum olarak bu hastalarımızın tedavilerinde uygun kök hücre bağışçılarını bulmamız lazım. Bu çerçevede TÜRKÖK projesi kapsamında Sağlık Bakanlığımız ve Türk Kızılayı 2014 Ağustos ayından beri kök hücre bağışçısı olmak isteyen adaylarımızın başvurularını kabul ediyor. Şu aşama başvuruda bulunan bağışçı adayı sayısı 100 bini geçti. Nakil merkezlerimizde de tedavi gören hastalarımızdan da 25 hastamızı uygun bağışçı bulup 25 hastaya nakil gerçekleşti. Bizler nakil merkezlerinde tedavi gören insanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için müracaat edip hem bu hastalarımız için kan bağışında bulunabiliriz hem de kök hücre bağışçısı olabiliriz."

Bağışta bulunan Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Muratoğlu ise, "Bafralı çocuğumuz için bugün burada kan bağışı ve kök hücre bağışı yapmaktayız. Bugün belki sağlıklı bireyler olabiliriz ama yarın bizimde başımıza gelebilir. O yüzden bunu çok ciddi bir şekilde düşünmek gerekiyor. Hem kan bağışı hem hücre bağışını hepimizin yapması gerekiyor. Ferah bebek için el ele Bafra bebeğine sahip çıkıyor" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bafra, Ferah Bebek İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement