Bağ Salkım Güvesiyle Bioteknik Mücadele Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bağ Salkım Güvesiyle Bioteknik Mücadele Etkinliği

Elazığ merkeze bağlı Hoş köyünde bağ salkım güvesi ile bioteknik mücadele etkinliği düzenlendi.

20.09.2013 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ merkeze bağlı Hoş köyünde bağ salkım güvesi ile bioteknik mücadele etkinliği düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizesinde ve Sumi Agro Turkey sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, üreticilere, bağ salkım güvesi ile bioteknik mücadele kapsamında suni feromon kullanımıyla ilgili bilgiler verildi.

Burada konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, üzümün kentte geniş alanlarda üretimi yapılan ve Elazığ ekonomisinde önemli yer tutan bir ürün olduğunu belirtti.

Bağlarda önemli verim kayıplarına neden olan pek çok hastalık ve zararlının bulunduğunu dile getiren Kaygusuz, Elazığ'da üretilen üzümlerin ana zararlıları arasında bağ salkım güvesinin yer aldığını açıkladı.

Tarımda zararlılarla mücadelede tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yıllarca zirai ilaçların en kolay mücadele yöntemi olduğunun düşünüldüğünü aktaran Kaygusuz, son yıllarda bu kimyasalların yan etkilerinin, sağlığa ve çevreye verdiği olumsuz etkilerinin anlaşılması üzerine alternatif çözüm yolları aranmaya başlandığını kaydetti.

Kimyasal kullanımının son çare olarak düşünüldüğü sistemin Türkiye'de de uygulamaya konulduğunu bildiren Kaygusuz, şunları söyledi:

"Bugün burada sonuçlarını görmek ve göstermek üzere toplandığımız bioteknik mücadele de entegre mücadelenin bir parçası olup, ilimiz ve bölgemiz için bir ilk niteliğindedir. Salkım güvesi zararlısına karşı çiftleşme saptırıcı feromon uygulaması ile mecbur kalmadıkça kimyasal kullanmadan zararlı ile mücadele esasına dayanmaktadır. Bu uygulamanın başarısı geniş alanlarda yapılması oranında artmaktadır." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağ Salkım Güvesiyle Bioteknik Mücadele Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement