Bağcılar Belediyesi'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi - Son Dakika
Güncel

Bağcılar Belediyesi'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Bağcılar Belediyesi\'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Bağcılar Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, yeni meclis salonunda düzenlenen toplantıda yapılan oylamayla kabul edildi.

09.04.2021 10:46  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, yeni meclis salonunda düzenlenen toplantıda yapılan oylamayla kabul edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekili Sibel Betül Birer'in sunumuyla gerçekleşen toplantıda, 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, toplantıda, koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında yaptıkları hizmetleri anlattı.

Salgına rağmen hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadığını belirten Çağırıcı, vatandaşlara 7/24 hizmet etmenin onurunu yaşadığını, Kovid-19 dolayısıyla bazı hizmetleri online olarak sunmak zorunda kaldıklarını ama hizmetlerine ara vermeden devam ettirdiklerini kaydetti.

Başta temizlik görevlileri olmak üzere risklere aldırmadan görevlerini yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Çağırıcı, ilaçlamada İstanbul'da bir numara olduklarını, kamu kurumlarından sokaklara kadar ilçedeki her noktayı temizlediklerini ve ilaçladıklarını aktardı.

Çağırıcı, salgın sürecinde 15 bin aileyi ziyaret ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını, kimsesizlerin evlerini temizlediklerini, ramazan ayında evinden çıkamayan zor durumdaki vatandaşlara 26 bin 660 iftar ve sahur yemeği verdiklerini, 2019'da 113 olan afet toplanma merkezi sayısını 2020'de 141'e çıkardıklarını, 5 bin öğrenciye tablet dağıttıklarını, e-devlet ile belediye arasında yapılan entegrasyon sayesinde vatandaşın 38 çeşit hizmeti evinden aldığını anlattı.

"Yakın zamanda ilçemize yen yatırımlar kazandıracağız"

Gönül belediyeciliğine dayalı eserlerle çok güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda ilçemize yeni yatırımlar kazandıracağız. Altında modern bir tiyatro olan 5 katlı kütüphane inşa edeceğiz. Devlet tiyatrolarını Bağcılar'a getireceğiz. 2 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği büyük bir nikah salonu yapacağız. İstanbullular artık düğün ve program yapmaya Bağcılar'a gelecek. Yaşlı Bakım Merkezi yapacağız, gençlik merkezi gibi çalışacak. Derslikler, konferans salonları oluşturacağız. Her kesimden yaşlımız kendi kültürünü gençlere anlatacak. Ayrıca e-Spor Merkezi ile Uluslar arası Okçuluk ve Buz Hokeyi Salonu açacağız. Arazileri, ödenekleri hazır. Çok yakında çalışmalara başlıyoruz."

Mecliste grupları bulunan partilerin meclis üyeleri de görüşlerini açıkladıktan sonra yapılan oylama sonucu 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar Belediyesi'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı
    22:43 Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı

    Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında, aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. Ayrıca, alkollü araç kullanan 13 sürücüye toplamda 153 bin 710 lira ceza kesildi. Uygulama kapsamında yapılan trafik kontrollerinde ise 125 araç sorgulandı ve 2 araç trafikten men edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 3 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kesici ve delici alet ile tabancalara ait fişek ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.

  • Gaziantep'te cinayet suçundan hapis cezası bulunan zanlı jandarma tarafından yakalandı
    22:34 Gaziantep'te cinayet suçundan hapis cezası bulunan zanlı jandarma tarafından yakalandı

    Gaziantep'te cinayet suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S., Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Armutlu ilçesinde yakalandı. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    22:34 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü E.S., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. E.S., işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı
    22:34 Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı

    Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, yangına sebep olduğu iddia edilen E.K. isimli kişi ormanlık alanda saklanırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının ifadesinde yangının ısınmak amacıyla yaktığı ateşten çıktığını söylediği öğrenildi. E.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara başladı. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Tedbirler alınmaya devam ediyor.


Advertisement