Bağcılar'da bir bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da bir bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi

Bağcılar'da 26 dairelik 6 katlı bir binanın bahçesinde, yan tarafta bulunan inşaatın temel kazısından kaynaklandığı düşünülen çökme meydana geldi. Bina sakinleri çıkacak olan raporu bekliyor.

07.06.2023 13:48  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da bir bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi

Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Muhammet Doğan Arslan:

"Binanın arka tarafında yer altı suyu kaynaklı bir çökme yaşandığı tespit edildi"

Tahliye edilen apartmanın sakinleri çıkacak olan raporu bekliyor

İSTANBUL - Bağcılar'da 26 dairelik 6 katlı bir binanın bahçesinde, yan tarafta bulunan inşaatın temel kazısından kaynaklandığı düşünülen çökme meydana geldi. Vatandaşlar yaşanan çökmeyi ilk an depreme benzettiğini dile getirdi.

Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Muhammet Doğan Arslan da, "Ruhsatlı binanın arka tarafında yer altı suyu kaynaklı bir çökme yaşandığı tespit edildi. Şu anda dolgu çalışmamız devam ediyor. Bitişik nizamlı binayı korumak için kuyu temel çalışmamız yapılmış. O tarafta herhangi bir sıkıntı yok. Arka cephesinde bir toprak kayması var. Bunu da önlemek maksatlı dolgu çalışmamız şu anda devam ediyor" dedi.

Bağcılar Merkez Mahallesi 675 Sokak'ta dün gece 00.15 sıralarında bulunan inşaat alanında temeli için yapılan kazıdan kaynaklanan çökme meydana gelmişti. Çökme inşaat alanın hemen bitişiğinde bulunan 26 daireden oluşan 6 katlı binaya zarar vermişti. 26 dairelik binanın bahçe kısmında, inşaat alanına doğru bir çökme meydana gelmişti. Bina sakinleri çökme esnasında deprem paniği yaşayarak 26 dairelik binayı hızlı bir şekilde boşaltmıştı. Yaşanan olayın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. Yaşanan olayın ardından polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken zabıta ekipleri kayma meydana gelen alanda inceleme yaptı. Bina sakinlerinden bazıları geceyi yakınlarının evinde geçirirken bazıları ise belediyenin misafirhanesinde geçirdi. Olay yerinde polis ekipleri binaya çıkan ara sokakları trafiğe kapatmış durumda.

Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Muhammet Doğan Arslan, yaşanan çökmenin perde betondan kaynaklı olmadığını, yer altı suyu kaynaklı 2 buçuk metre yüksekliğinde bir alanda bir çökme olduğunu ifade ederek, "Dün gece saatlerinde vatandaşlarımızdan gelen ihbar üzerine, Bağcılar Belediyemizin imar ve zabıta ekiplerinin kontrolünde ruhsatlı binanın arka tarafında yer altı suyu kaynaklı bir çökme yaşandığı tespit edildi. Güvenlik önlemi olarak yan tarafta bulunan bitişik nizamda binamızı tahliye ettik. Şu anda yapılan çalışmalarda yer altı suyu kaynaklı olduğundan dolayı dolgu çalışmamız devam ediyor. Bitişik nizamlı binayı korumak için kuyu temel çalışmamız yapılmış. O tarafta herhangi bir sıkıntı yok. Arka cephesinde bir toprak kayması var. Bunu da önlemek maksatlı dolgu çalışmamız şu anda devam ediyor. Binayı etkileyen kısımda perde duvarımız zaten var. ve bu duvarımız çalışmış. Arka tarafta yaklaşık 5-6 metrelik bir kısımda yer alan 2 buçuk metre yüksekliğinde bir yerde yer altı suyu kaynaklı bir çökme var" ifadelerini kullandı.

"Binanın diğer tarafında yerde çatlak oluşmuştu"

Apartman sakinlerinden Hüseyin Aydın, binanın diğer taraflarında daha önce de çatlak oluştuğunu belirterek, "Dün 12'yi çeyrek geçe bizim komşu geldi. Dedi ki, 'Bahçe tarafından çıtırtı geliyor'. Sonra aşağıya indik. Bütün binaya haber verip boşalttırdık. Ondan sonra yetkilileri aradık. Adam tedbirini almadan ruhsat verip burayı yaptırmış. Makine çalıştığında bile bu binaları sallıyor, buranın zemini yumuşak olduğu için. Oradaki göçük olduğu anda da biz bahçedeydik. Sonra insanlar zaten bağırarak binayı boşalttı" dedi.

"Kalkın deprem oluyor"

Deprem olduğunu düşündüklerini söyleyen Cengiz Yaşar, olay esnasında uyuduğunu ve komşularından birinin 'kalkın deprem oluyor' diye bağırdığını dile getirerek, "Sanki deprem oldu, bina sallandı. Ben yatıyordum. Bana haber verdiler. Herkes binadan çıktı. Bina sallandıktan sonra evden biri 'kalkın deprem oluyor' dedi. Sonra hepimiz dışarıya kaçtık" diye konuştu.

Yaşadığı korkuyu anlatan Mehmet Oğuz ise, "Dün akşam civarlarında dışarıya çıktım. İçerideyken de sesler geliyordu. Dışarı çıktım, baktım, çatırtı çıkıyordu. Şu arkada görünen yer saat 00.15 gibi çöktü. Bütün millet aşağıya indi. Herkes telaş içinde sabaha kadar dışarıda kaldı. Müteahhit bir şey demedi. Belediyeden bir mühendis gelip rapor tuttu. Bizde dışarıda kaldık. İçeriye giremiyoruz. Binada 26 daire var. Herkes şu an dışarıda" şeklinde konuştu.

"Böyle olacağı belliydi zaten"

Tahliye edilen evlerinin yanında bulunan inşaatın başladığı andan itibaren içlerinde bir korku olduğunu dile getiren apartman sakini Seher Diş ise, "Böyle olacağı belliydi zaten. Burası kazılırken içimizde hep korku vardı. İnsanlar hep bu bina sallanır falan diyordu. Herkeste bir korku vardı yani orası kazılırken" ifadelerini kullandı.

Apartman sakinleri boşaltılan binalarının etrafında yetkililer tarafından hazırlanacak olan hasar raporunun sonucunu merakla bekliyor.

Bağcılar\'da bir bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da bir bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Arda Sevinc: Bu inşaat alanının diğer yanındaki binanında aynı şekilde çürük raporu var. Onunda can kayıpları olmadan bir an önce yıkılması gerekiyor 0 1 Yanıtla
  • Arda Sevinc: Boşaltılan binanın zaten çürük raporu var. Belediyeye düşen bu tehlikeli binayı bir an önce yıkmak olmalıydı. Şu an yürümekte olan inşaat alanındaki üç binada aynı şekilde çürük raporu olduğu için arsa sahipleri tarafından yıktırılmıştı. Belediyemizin görevi bu şekilde çürük raporu olan binaları bir an önce yıkmak ve can kayıplarını engellemek olmalı. Bu haberi okuyan kişileri bilgilendirmek amaçlı yazıyorum. Selamlar geçmiş olsun 0 1 Yanıtla
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement