İstanbul Bağcılar'da KDV indirimi denetimi yapıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Bağcılar'da KDV indirimi denetimi yapıldı

İstanbul Bağcılar\'da KDV indirimi denetimi yapıldı

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlerde denetim yaptı.

14.02.2022 12:58  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlerde denetim yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini açıklaması ve konuya ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Bağcılar'da fiyat denetimleri başladı.

Bu kapsamda zabıta ekipleri, Güneşli Mahallesi Üsküp Caddesi üzerindeki marketlere girerek, raflardan sepetlerine doldurdukları ürünleri kasadan geçirdikten sonra fişi inceledi. Ekipler, fişte, peynir, zeytin, yumurta, çay, et, süt, pirinç, bakliyat ürünleri, protein ve yağ gibi besinlerde indirim uygulandığını gözlemledi.

Yetkililer de KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan marketlere ağır yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

"Kurallara uygun satış yapan esnafımıza teşekkür ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni düzenlemenin amacına ulaşması için sıkı bir denetim yaptıklarını belirtti.

Çağırıcı, bu sabahtan itibaren 22 mahallede çalışmalara başlandığını kaydederek, "Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlara ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Kurallara uygun satış yapan esnafımıza da teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Bağcılar'da KDV indirimi denetimi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement