Bağcılar'da "Kutlu Doğum" Programı - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da "Kutlu Doğum" Programı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ırkçılık, renk ayrımı, etnik köken ayrımının, İslam'ın gözünde reddedildiğini belirterek, "O yüzden bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın teması 'Tevhid ve Vahdet'i anlamak çok önemli" dedi.

15.04.2016 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ırkçılık, renk ayrımı, etnik köken ayrımının, İslam'ın gözünde reddedildiğini belirterek, "O yüzden bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın teması 'Tevhid ve Vahdet'i anlamak çok önemli" dedi.

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Müftülüğü tarafından Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen "Kutlu Doğum" programında konuşan Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın temasını "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlediğine değindi.

Çağırıcı, tevhidin, İslam'ın en temel ilkesi, Kur'an ve sünnetin ruhu, bütün peygamberlerin gönderiliş gayesi olduğunu dile getirerek, İslam'ın tevhid dini oluşunun, onu diğer din ve inançlardan ayıran en önemli özelliği olduğunu söyledi.

Lokman Çağırıcı, "Vahdet, kardeşlik, dostluk, sevgi, yardımlaşma ve dayanışmadır. Birlikte yaşama, paylaşma, ortak değerlere sahip olma ve ortak ideallere yönelmedir. Tevhidin sancağı altında toplanma, Allah'ın dini yolunda her türlü dünyevi menfaati bir kenara bırakmadır. İslam dünyasında yaşanan acıları ortak, dertleri ortak ve duaları ortak kılmaktır." diye konuştu.

Çağırıcı, bizzat Müslümanların tevhid ve vahdeti iyi ve doğru bir şekilde kavraması gerektiğini belirterek, "Müslümanların bugün küfrün karşısında tek ses, hainin karşısında tek yürek, zalimin karşısında yekvücut olabilmesi, her şeyden önce mezhebini, meşrebini, ırkını, dilini, coğrafyasını ve ideolojisini değil, İslam'ın tevhid ve vahdet anlayışını esas almasıyla mümkün olabilecektir" ifadelerini kullandı.

Veda hutbesinde Hazreti Muhammed'in bütün insanlığa, "Ey insanlar, sizin Rabbiniz birdir. Sizin babanız da birdir. Hepiniz Ademdensiniz. Adem de topraktandır. Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur. Siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak insanı insan kılan yüce değerlerdedir" şeklinde seslendiğini aktaran Lokman Çağırıcı, şöyle devam etti:

"Sevgili Peygamberimiz bu insanlık ilkesini, eşitlik ve özgürlük ilkesini 14 asır önce insanlığa ilan etmiştir. Bugün Müslümanlar onun getirdiği değerlerden uzaklaştı. Onun için acılar içinde kıvranıyoruz. Irkçılık, renk ayrımı, etnik köken ayrımı İslam'ın gözünde reddedilmiştir. O yüzden bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın teması 'Tevhid ve Vahdet'i anlamak çok önemli" dedi.

Programda Fatih Camisi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Yeni Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Suriyeli Kurra Muhammed Alaseliy, İSTOÇ Camisi İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu, Ataköy Camisi İmam Hatibi Adem Karabey, Pendik Aliya İzzet Begoviç Camisi İmam Hatibi İbrahim Deniz, izleyenlere Kur'an-ı Kerim okudu.

Bağcılar Bilge Çocuk Grubu ile Bağcılar Müftülüğüne bağlı Kur'an kursu öğrencileri de peygamber sevgisinin anlatıldığı gösteriler sergiledi.

Öte yandan programda bulunacağı bildirilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, programa katılmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da 'Kutlu Doğum' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement