Bağcılar'da Lise Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Lise Tanıtım Günleri

Bağcılar\'da Lise Tanıtım Günleri

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan "Lise Tanıtım Günleri"nde ortaokul son sınıf öğrencileri, 2 gün boyunca 58 stantta faaliyet gösteren devlet okulları ve özel liselerle ilgili detaylı bilgi aldı.

28.04.2019 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan "Lise Tanıtım Günleri"nde ortaokul son sınıf öğrencileri, 2 gün boyunca 58 stantta faaliyet gösteren devlet okulları ve özel liselerle ilgili detaylı bilgi aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle kurulan stantlarda öğrencileri bilgilendiren okul yetkilileri, okullarındaki eğitim imkanı ve donanımıyla ilgili bilgi vererek, broşür dağıttı.

Anadolu Lisesi, sağlık meslek lisesi, özel lise ve kolejlerin de yer aldığı okulların stantlarındaki öğrenciler, öğretmenleri refakatinde yaptıkları bilimsel projeleri ve icatları tanıttı.

Bağcılar Meydan'da gerçekleşen etkinliğin açılışına İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Yıldırım'ın yanı sıra okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

"İlçedeki 16 okulu spor salonuna kavuşturduk"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinlik sayesinde öğrencilerin, hayal ettikleri liseleri kapsamlı bir şekilde tanıdığını belirterek, pek çok alanda olduğu gibi eğitimde de önemli mesafe aldıklarını ifade etti.

Bağcılar'a, örnek gösterilen marka projeleri kazandırdıklarını hatırlan Çağırıcı, gerçekleşen çalışmaların odağında eğitimin yer aldığını, son 5 yılda 26 okulu inşa edildiğini, okulların yüzde 70'inde tekli eğitime geçildiği bilgisini paylaştı.

Gelecek sene eğitim-öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte tekli eğitime geçeceklerinin bilgisini veren Çağırıcı, şunları kaydetti:

"İlçedeki 16 okulu spor salonuna kavuşturduk, 7 okulun bahçesine halı saha inşa ettik. Tüm okul bahçelerine kapalı spor salonuyla, halı saha kazandıracağız. Ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesini hizmete sunduk. Bugün 16 Bilgi Evi'nde 42 bin çocuğumuz değişik branşlarda kurs görüyor. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'mizde 600 öğrencimize 61 farklı atölyede kurs düzenliyoruz. Gençlik Merkezi'mizde de 6 bin 159 lise ve üniversite öğrencimize hizmet sunuyoruz. Yine, öğrencilerimiz, 8 adet kapalı yüzme havuzumuzdan ücretsiz istifade ediyor. Beden eğitimi derslerini yapıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Lise Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement