Bağcılar'da "Osmanlı'da Engelli Olmak" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'da "Osmanlı'da Engelli Olmak" Konuşuldu

Bağcılar Belediyesi tarafından Osmanlı Devleti’nin kuruluş haftası dolayısıyla düzenlenen “Osmanlı’da Engelli Olmak” isimli panele konuşmacı olarak katılan Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Darülaceze’nin kuruluşunu Abdülhamit Han’ın fotoğraf arşivinde bulunan fotoğraflarla anlattı.

27.01.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi tarafından Osmanlı Devleti'nin kuruluş haftası dolayısıyla düzenlenen "Osmanlı'da Engelli Olmak" isimli panele konuşmacı olarak katılan Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Darülaceze'nin kuruluşunu Abdülhamit Han'ın fotoğraf arşivinde bulunan fotoğraflarla anlattı.

Osmanlı'nın kuruluş haftası dolayısıyla, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda "Osmanlı'da Engelli Olmak" isimli bir panel düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri'nin oluşturduğu mehter takımıyla başlayan panele konuşmacı olarak Dr. Aylin Çiftçi, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Doç. Dr. Sezai Balcı katıldı. Bağcılar vatandaşının yoğun ilgi gösterdiği panelde Osmanlı Devleti'nde engelli vatandaşlara yardım edilme yöntemleri ve devletin engelli vatandaşlara yaklaşma biçimleri konuşuldu.

"OSMANLI YERYÜZÜNDEKİ TÜM CANLILARA SAYGI GÖSTERİRDİ"

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Osmanlı Devleti'nde kurulan vakıfların öneminden bahsederek, "Bizler sevgi medeniyetinin, hoşgörü medeniyetinin mirasçılarıyız. Ecdadımız Osmanlı, yeryüzünden sadece insana değil tüm canlılara hoş görü ve merhamet gösteren bir topluluk. Uçan kuşlara, salınan yapraklara hep vakıflar kurmuş, bir ortak payda kurmuşlar bu vakıflar aracılığı ile bu sorunları çözmüşler. Tabi üzerine düşen asli görevleri yapan bir de topluluk oluşturmuşlar. Bağcılar Belediyesi olarak insanı yönetimin merkezine almış bir yönetim anlayışı ile hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLARLA DARÜLACEZE'NİN KURULUŞU

Darülaceze'nin 120 yılı kuruluşunda ilk programın gerçekleştiğini söyleyen Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi ise, Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han'ın Osmanlı'da bulunan engellilere önem verdiğini ve bu yüzdende Darülaceze'yi kurduğunu söyledi. Çiftçi, Darülaceze kuruluşunu, Abdülhamit Han için özel olarak çekilen Darülaceze kuruluş fotoğraflarından faydalanarak panele katılanlara anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'da 'Osmanlı'da Engelli Olmak' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement