Bağcılar Engelliler Sarayının Kursiyerleri Tüplü Dalış Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bağcılar Engelliler Sarayının Kursiyerleri Tüplü Dalış Yaptı

Bağcılar Engelliler Sarayının Kursiyerleri Tüplü Dalış Yaptı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayının 8 kursiyeri, Kastamonu'da düzenlenen etkinlik sırasında sembolik olarak suya tüplü dalış gerçekleştirdi.

28.10.2013 09:20  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi" Kastamonu Sualtı etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın partnerliğinde suya tüplü dalış yapan 8 engelli sporcuya sertifika verildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Açış konuşmasını yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, camilerden okullara, bankalardan, resmi kurumlara kadar her yerin engelliler için ulaşılabilir hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti. Bektaş, büyük bir mesafe aldıklarını kaydetti.

"ENGELLİLER SARAYI YAPTIK"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da geçmişte yaptıkları çalışmalar sonucunda Bağcılar'ın önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi. O tarihlerde 4 katlı bir rehabilitasyon merkezi inşa ettiklerini anlatan Çağırıcı, "Bunun yanında sosyal ve kültürel çalışmalarını yapabilmeleri için yine dünyada bir ilk olarak Engelliler Sarayını oluşturduk. Burada engelli vatandaşlarımız tüm aktivitelerini kolaylıkla yapabiliyor. Daha düne kadar imkansızlıktan veya utandığı için topluma çıkamayan engelliler, bu ülkede yok sayılmıştır. Bu istismar konularında yine engelliler, kendileri veya ailesi birçoğunda istismar konusu oldu. Fakat hükümetin yaptığı reformlarla bu istismar konuları da artık ortadan kalkmıştır" diye konuştu.

"DÜNYADA KALDIRILAMAYACAK ENGEL YOKTUR"

Prof. Aydın ise, gençlerin birçok sahada kendilerinden daha ileride bulunduğunu belirterek,"Ben dalmasını bilmeyen bir insanım. Ama bu eğitimi alan engelli vatandaşlarımız başarılı olarak sertifikalarını almayı başardı. Bunun anlamı da dünyada kaldırılmayacak engel yoktur. Suyun altında engelli vatandaşlarımız dalgıçlık yapıyorsa dünyada kaldıramayacağı bir engeli yoktur." dedi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Fatma Şahin de, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda engellileri sporla rehabilite ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Engelli Sarayı'nda eğitimlerini tamamlayan 8 engelli sporcu, dalgıçlık sertifikaları verildi. Daha sonra engelli sporcular, Başkan Çağırıcı ve Rektör Aydın ile birlikte temsili olarak sualtına daldılar. Programda ayrıca engelli atletizm kategorisinde Avrasya Maratonu şampiyonu ve Avrupa 3.'sü olan Hadime Kurt ve Avrasya Maratonu şampiyonu olan Zübeyde Süpergeci, Engelli Basketbol Milli Takım oyuncusu Serhat Öztoprak ve Engelli Dalış Sporcusu Mikail Aydın katılımcılarla interaktif söyleşi yaptılar. Engelli sporcu Zafer Çakmak da, hiç havuzda veya denizde yüzmediğini ifade ederek, "Hocalarımızdan kurs aldıktan sonra yüzmeye başladım." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağcılar Engelliler Sarayının Kursiyerleri Tüplü Dalış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement