Bağcılar, Kosova'nın İpek Şehri ile Kardeş Oldu - Son Dakika
Güncel

Bağcılar, Kosova'nın İpek Şehri ile Kardeş Oldu

Bağcılar, Kosova\'nın İpek Şehri ile Kardeş Oldu

Bağcılar ilçesiyle ve Kosova'nın İpek şehri, imzalanan protokolle "kardeş şehir" oldu.

22.02.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar ilçesiyle ve Kosova'nın İpek şehri, imzalanan protokolle "kardeş şehir" oldu.

İki şehir arasında sosyoekonomik, kültürel ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığı protokol, Bağcılar'da imzalandı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kosova Belediyeler Birliği Başkanı Naim İsmaili ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak'ın da aralarında bulunduğu Kosovalı heyet, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Çağırıcı ile İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un babasının doğduğu yer olan İpek şehrinin Belediye Başkanı Gazmend Muhaceri, Kardeş Şehir Protokolü'nü imzaladı.

Açıklamada Çağırıcı, Türkiye ile Kosova arasındaki güçlü tarihi bağların yaşatılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını, ayrıca Bağcılar Belediyesi olarak dost ve kardeş ülkelerle derin bağların güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ziyaretin ardından misafir heyet, ilçedeki Osmanlı Konağı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzesi ile Çanakkale Şehitler Parkı ve Müzesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar, Kosova'nın İpek Şehri ile Kardeş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement