Bağcılarlı Engellilerden Karma Sergi - Son Dakika
Güncel

Bağcılarlı Engellilerden Karma Sergi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin fotoğraf, tasarım ve seramik çalışmalarından oluşan "Sanat Birlikte Daha Güzel" karma sergisi açıldı.

11.05.2017 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin fotoğraf, tasarım ve seramik çalışmalarından oluşan "Sanat Birlikte Daha Güzel" karma sergisi açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Hayatı çek" sloganıyla düzenlenen Engelsiz Fotoğraflar Atölyesi'nde fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven, ressam ve seramik sanatçısı Güneş Acur ile ressam Nadir Baylan'dan ders alan engelli kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi törenle açıldı.

Törene katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Avrupa'da bile bir benzeri olmayan engelliler sarayının başkanlık döneminde ilk açtığı eser olduğunu belirtti.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle 36 branşta eğitim verdiklerini kaydeden Çağırıcı, "Engelliler sarayımızdan bugüne kadar toplamda 11 bin civarında engelli kardeşimiz ve yakını hizmet aldı. 500 civarında engelli kardeşimiz işe yerleşti. Şu an bin 500 civarında kardeşimiz kurslardan istifade ediyor. Ayrıca konuşma bozukluğu olan kardeşlerimiz için açtığımız kekeme kursu da büyük ilgi görüyor. Şu ana kadar bin 500'ü aşkın kardeşimiz konuşma sağlığına kavuştu." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven, buranın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu bildirerek, "Engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata katılımına katkı sağlamak üzere yapılacak birçok çalışmada bir arada olmayı diliyorum." görüşünü paylaştı.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, Başkan Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven, Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz sinema ve dizi oyuncuları Alper Saldıran, Rüzgar Aksoy ve Tolga Tekin tarafından kesildi.

Ziyaretçiler program sonrasında sergilenen eserleri yakından incelediler. Kursiyerlerin fotoğraf ve seramik çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılarlı Engellilerden Karma Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement