Bağdat'ta Yoğun Diplomasi Trafiği - Son Dakika
Politika

Bağdat'ta Yoğun Diplomasi Trafiği

Bağdat\'ta Yoğun Diplomasi Trafiği

Irak'ın başkenti Bağdat'ta son haftada yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor.

14.01.2019 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta son haftada yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ardından dün İran Dışişleri Bakanı ve bugün ise Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Ürdün Kralı 2. Abdullah da Bağdat'a ulaştı.

Bu sabah Bağdat'a gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Irak Başbakanı Adıl Abdulmehdi ile bir araya geldi. Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Abdülmehdi'nin borçlarını silen Fransa'ya teşekkürlerini sunduğu ve Paris ile Bağdat'ın kardeş kent ilan edilmesi için öneride bulunduğu aktarıldı. Irak'a destek vermek amacıyla geldiğini belirten Fransasız Dışişleri Bakanı ise, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun yakında Irak'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Öte yandan Bağdat bugün başka bir önemli konuğu da ağırladı. 10 yıl aradan sonra Irak'ı ziyaret eden Ürdün Kralı 2. Abdullah, Irak Cumhurbaşkanı Bağdat'ı ziyaret etti. Irak Cumhurbaşkanı Behram Salih ile Bağdat'ta görüşen Ürdün Kralı ikili ilişkiler ve terörle mücadele konularını görüştüğü bildirildi. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bağdat'ta Yoğun Diplomasi Trafiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement