Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bilimsel eğitim almayan her öğrencinin vebali AKP'nin üzerindedir.

10.08.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bilimsel eğitim almayan her öğrencinin vebali AKP'nin üzerindedir. Yıllardır katsayı mağduriyeti ile kendini avutan iktidar, imam hatipliye esas katsayıyı kendisi uygulamaktadır. Bilimsel müfredattan uzak her eğitim, öğrenciyi başarısızlığa mahkum etmektir." görüşünü savundu.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa tasarısına ilişkin geçen hafta açıklamalarda bulunduğunu, sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın, "Onların kafası 1930'larda, 1940'larda kaldı" dediğini söyledi.

O yıllarla gurur duyduklarını, "asıl onların kafasının Osmanlı döneminde kaldığını" öne süren Nazlıaka, "AKP'nin 'Yeni Türkiye' tanımında kadınlar, iki cinsiyetten biri değil; ikinci cinsiyettir." dedi.

Asıl bu kafanın çağ dışı olduğunu belirten Nazlıaka, "Asıl bu kafa karanlıktır ve bu kafa cumhuriyetin devrimleriyle hesaplaşma içinde olan zavallı bir çaba içerisindedir. Mahir Ünal; üzgünüz, kafayı resetlemesi gereken sizlersiniz." diye konuştu.

Nazlıaka, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın da yasa tasarısının laikliğe aykırı olmadığını söylediğini hatırlatttı.

Laikliğin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olduğunu vurgulayan Nazlıaka, "Buna karşı atılan her bir adım laikliğe karşıdır, gericidir ve dini, iktidar gücüyle toplumsal yaşama müdahale aracı olarak kullanmaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Ahmet Hamdi Çamlı'nın da "Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmek faydasızdır" dediğini aktaran Nazlıaka, "İşte bu zihniyet ülkemizin gençlerini kendi öğretileri ile yetiştirmeye kalkıyor. Sonra bir bakıyorsunuz TÜBİTAK projesinde 'papaz eriğini imam eriğine çeviren aletler' alkışlanıyor, 'organik hoşaf' asrın projesine dönüşüyor…

AKP iktidarının 'Yeni Türkiye' tarifi nedeniyle, en fazla zarar gören alanlardan biri de eğitim oldu." şeklinde konuştu.

Üniversite sınavı sonuçlarına göre 222 bin imam hatipliden yalnızca 40 bininin üniversiteye girebildiğini belirten Nazlıaka, şu görüşleri savundu:

"Yani 5 imam hatipliden sadece biri lisans eğitimi görmeye hak kazanmış. Biz kimsenin okuduğu okula, almak istediği eğitime karışacak değiliz, ama görülmesi gereken bir gerçek var: Bilimsel eğitim almayan her öğrencinin vebali AKP'nin üzerindedir. Yıllardır katsayı mağduriyeti ile kendini avutan iktidar, imam hatipliye esas katsayıyı kendisi uygulamaktadır. Bilimsel müfredattan uzak her eğitim, öğrenciyi başarısızlığa mahkum etmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement