Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz Açıklaması

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin maliyetine Türkiye'nin tek başına katlanması ve bu maliyetin vergilerle, zamlarla halka yansıtılması doğru bir yaklaşım değildir.

07.01.2019 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, " Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin maliyetine Türkiye'nin tek başına katlanması ve bu maliyetin vergilerle, zamlarla halka yansıtılması doğru bir yaklaşım değildir." dedi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriyelilerin Türkiye'de kalışını değil dönüşünü öngören bir stratejinin uygulanması gerektiğini savundu.

Ekonomik kriz yaşanırken bu kadar paranın Suriyeli mültecilere ayrılmasının toplumda rahatsızlık yarattığını öne süren Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik krizin bu yıl yaygınlaşarak artacağını hesaplayarak, kaynak bulması gerektiğini söyledi.

Arap Devletleri Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin külfet paylaşımı konusunda Türkiye'ye yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Sadece AB'den geleceği beklenen paralarla bu işin dönmeyeceği, ekonomik krizde ciddi bir sosyal soruna dönüşeceği göz ardı edilmemelidir. Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin maliyetine Türkiye'nin tek başına katlanması ve bu maliyetin vergilerle, zamlarla halka yansıtılması doğru bir yaklaşım değildir. Halk buna tepki gösteriyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına da değinen Öztürk Yılmaz, bölgeye dönük yapılması muhtemel operasyonda Türkiye'nin tüm denklemleri hesaplaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı
    11:03 Balıkesir Edremit'te yapılan uygulamada 11 zanlı yakalandı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'huzur ve güven' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 11 zanlı yakalandı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama sorgulamasında, kasten yaralama, güveni kötüye kullanma, askeri ceza kanununa muhalefet, resmi evrakta sahtecilik, hırsızlık gibi suçlardan aranan zanlılar gözaltına alındı. Ayrıca, uygulama sırasında ruhsatsız tabanca, 7 mermi ve çalıntı motosiklet ele geçirildi. İş yerleri ve araçlar da denetlendi, 18 araç sürücüsüne toplam 190 bin 364 lira para cezası kesildi ve 3 araç trafikten men edildi.

  • Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı
    11:00 Yusufeli'de Belediye Seçimlerini CHP Kazandı

    Türkiye'nin en büyük barajının yapıldığı Yusufeli'nde yapılan ilk belediye seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci oldu. AK Parti'nin kaybetmesi tepki oyuyla ilişkilendirildi.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:56 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları, il ve parti yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık. Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız" diye yazdı.

  • Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu
    10:47 Kırşehir'de şehitler için mevlit okundu

    Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında mevlit programı düzenledi. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Programa şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.

  • Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor
    10:29 Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, vefa ziyaretlerine devam ediyor

    Düzce'nin Çilimli ilçesinde çalışmalarına devam eden Kaymakam Furkan Alpay, yaşlı büyüklere yönelik vefa ziyaretleri başlattı. Son olarak Topçular Mahallesi'nde ikamet eden emekli imam hatip Avni Avcı'yı evinde ziyaret etti.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    10:25 Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Vali Ünlü, Başkan Zeyrek'e hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.


Advertisement