Rusya, ABD'nin Askeri Müdahale Tehdidinde Bulunduğu Maduro'ya Sahip Çıktı - Son Dakika
Dünya

Rusya, ABD'nin Askeri Müdahale Tehdidinde Bulunduğu Maduro'ya Sahip Çıktı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin askeri müdahale tehdidinde bulunduğu Venezuela için yaptığı açıklamada, "ABD'nin askeri müdahale tehditlerini Venezuela'daki muhalefet destekliyor. Bağımsız bir ülkeye doğrudan müdahale edilmesi BM'nin belirlediği kriterlerine aykırıdır." dedi.

20.02.2019 18:41  Güncelleme: 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin askeri müdahale tehditlerini Venezuela'daki muhalefet destekliyor. Bağımsız bir ülkeye doğrudan müdahale edilmesi BM'nin belirlediği kriterlerine aykırıdır." dedi.

"BM KRİTERLERİNE AYKIRIDIR"

Lavrov ve Zambiya Dışişleri Bakanı Joe Malanji, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 55. yıl dönümü kapsamında Moskova'da bir araya gelmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Venezuela'daki durumdan endişe duyduğunu belirten Lavrov, "ABD'nin askeri müdahale tehditlerini Venezuela'daki muhalefet destekliyor. Bağımsız bir ülkeye doğrudan müdahale edilmesi BM'nin belirlediği kriterlere aykırıdır." diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Venezuela'daki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine işaret etti. Zambiya Dışişleri Bakanı Malanji de görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığını aktardı.

Rusya, ABD\'nin Askeri Müdahale Tehdidinde Bulunduğu Maduro\'ya Sahip Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya, ABD'nin Askeri Müdahale Tehdidinde Bulunduğu Maduro'ya Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement