Bağımsız Milletvekili Adayları "Balyoz Planı" Davasını İzledi - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Milletvekili Adayları "Balyoz Planı" Davasını İzledi

Cumhuriyet Güç Birliği oluşumu adı altında toplan bağımsız adaylar, "Balyoz Planı" davasını izledi.

06.05.2011 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Güç Birliği oluşumu adı altında toplan bağımsız adaylar, "Balyoz Planı" davasını izledi.

Balyoz Planı davasının görüldüğü duruşma salonunda bir süre duruşmayı izleyen bağımsız adaylar, öğle arasında Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kırklareli bağımsız milletvekili adayı Halil Nebiler, 30 yıllık gazeteci olduğunu, 1981'de mesleğe başladığını sıkı yönetim ve askeri mahkeme dönemini gördüğünü belirterek, "DGM'leri, ağır ceza mahkemelerini de gördüm. Bu mahkemelerde daha fazla hukuk vardı. İçeride yaşanan dava balyoz şeysidir. İçerideki tüm arkadaşlarımız için hukuk istiyoruz" diye konuştu.

Tekirdağ bağımsız milletvekili adayı Zafer Şen de emekli binbaşı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dava sürecinde kardeşlerimiz, arkadaşlarımız esir edilmiş durumda Silivri'de cezaevinde dışarıda gördüğünüz çamurdan daha fazlası var. Burada bir Guantamala hukuku uygulanmaktadır. Burada dava arkadaşlarımızın ayağına pranga takılmak istenmektedir. Türk milleti her zaman 'Ya istiklal ya ölüm' demeyi bilmiştir. Birlik olarak da 2011 yılının Kuvayımilliye Haketini başlatıyoruz. Mahkeme, üye hakimlerinden birisi, duruşma sırasında, 'Burası tiyatro salonu değildir' dedi. Burada, Amerika'nın yazdığı bir tiyatro oynanmaktadır biz o senaryoyu 13 Haziran'da halkımızla birlikte yırtacağız. "

Deniz Gezmiş ve avukat Halit Çelenk'i andığını söyleyen bağımsız İstanbul 3. Bölge adayı Ümit Ülgen de 12 Eylül mahkemelerinde yargılandığını belirterek, o dönemin "Balyoz Planı" dava sürecinden daha zor olduğunu ileri sürdü.

Ülgen, "Seçimlere gidiyoruz. Perde arkasında gizli ittifaklar yapılacaktır. Bunu engelleyecek tek güç birliktir. Biz buraya Ergenekon ve Balyoz tutuklularına destek olmak için geldik" dedi.

Edirne bağımsız milletvekili adayı Mehmet Saygın Turan da uzun süredir yargılamayı izlediklerini ve seçim dönemi içerisinde olanları vatandaşlara anlatmak istediklerini kaydetti.

"Balyoz Planı" davası tutuklu sanığı 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan da eşine ve bağımsız adaylara destek olduğunu söyledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağımsız Milletvekili Adayları 'Balyoz Planı' Davasını İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement