Bağış'tan Hodri Meydan - Son Dakika
Güncel

Bağış'tan Hodri Meydan

Bağış\'tan Hodri Meydan

İsviçre'de basın mensuplarının sözde Ermeni soykırımı inkar yasası ile ilgili sorular sorulduğunu hatırlatan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Orada basın mensupları bana Fransa'da geçirilmeye çalışılan tasarı ile ilgili, İsviçre'de de"...

29.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'de basın mensuplarının sözde Ermeni soykırımı inkar yasası ile ilgili sorular sorulduğunu hatırlatan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Orada basın mensupları bana Fransa'da geçirilmeye çalışılan tasarı ile ilgili, İsviçre'de de soykırımı kabul etmemenin inkarın suç olduğunu söylediler. Ben de doğal olarak 1915 yılında yaşanan acıların soykırım olduğuna inanmadığımı söyledim. Bana herhangi bir yaptırım olmadı. Bu konuda da 'hodri meydan. İsteyen gelsin buradayız" dedim" dedi.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla eşi ile birlikte Zürih'ten İstanbul'a gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DAVOS'TA TÜRKİYE KONUŞULUYOR

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye ile ilgili çok farklı bir havanın olduğunu gözlemlediğini belirten Bağış, "Dünyanın dört bir yanından gelen entelektüeller, iş adamları, liderler Türkiye'nin özellikle son yıllarda hem ekonomik hem de uluslararası ilişkilerde elde ettiği başarıları konuşuyorlardı. Her şeyden önemlisi ülkemizin içerisinde şeffaflaşma ve demokratikleşme yolunda atılan adımlar dünyanın ilgisini çekmiş. Bu kalkınmanın ve gelişmenin gerçek mimarı olan Sayın Başbakanımız hakkında çok teveccüh cümleleri duyduk. Davos, gerçekten Recep Tayyip Erdoğan formülünü anlamaya çalışan bir küresel entelektüel toplantı haline gelmiştir" dedi.

AZERBAYCAN VARLIĞINI HİSSETTİRDİ

Dünya Ekonomik Forumu'yla ilgili diğer izlenimleri de aktaran Bağış, "Ülkemiz gibi dikkat çeken diğer ülkeler arasında Çin ve Brezilya gibi ülkeler de vardı. Azerbaycan bu sene Dünya Ekonomik Forumunda varlığını çok net bir şekilde hissettirdi. Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in bizzat varlığı ve orada düzenledikleri birkaç farklı etkinlik Azerbaycan'ın da dünya kamuoyu tarafından tanınmasını sağladı" diye konuştu.

İstanbul'DAKİ TOPLANTIYA HAZIRLANIYORLAR

Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu'yla ilgili olarak birkaç hazırlık toplantısına da katıldığını söyleyen Egemen Bağış, şunları söyledi:

"Orada görüştüğümüz birçok kişi haziran ayının başında İstanbul'da toplanılacak olan Dünya Ekonomik Forumunda büyük bir heyecan duyduklarını söylediler. İlk defa doğuyla batı, kuzeyle güney İstanbul'da bir araya gelecekler. Dünya Ekonomik Forumu ilk defa Davos dışında bu kadar geniş kapsamlı toplantı olarak İstanbul'da düzenliyor olacak. Sadece İstanbul'daki toplantıyla ilgili benim katıldığım 4 ayrı hazırlık toplantısı yapıldı. Bu toplantı çok önemseniyor"

DİKLENMEDEN DİM DİK DURACAĞIZ

Fransa'da kabul edilen sözde Ermeni soykırımını inkar yasa tasarısıyla ilgili konuşan AB Bakan Bağış, "Herkes kendi inançlarını ifade edebilmelidir. Dünyanın her yerinde ifade özgürlüğü konusunda adımlar atılırken, demokrasinin beşiği olduğunu sanan Fransa gibi, İsviçre gibi ülkelerde ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmak sadece kağıt üzerindeki birtakım kurallardan öteye gidemez. Bu konudaki hasiyetimizi vurgulamaya devam edeceğiz. Biz sayın Başbakanının verdiği talimatla, diklenmeden dik duracağız. Temsil ettiğimiz Türk Milleti'ni ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine her zaman dimdik ayakta tutma konusunda arzumuzu ortaya koyacağız" dedi.

Bir basın mensubunun "Toplantıda diğer ülkelerin temsilcileri ile bu yasa tasarısı ile ilgili görüşme şansınız oldu mu?" sorusu üzerine Bağış şunları söyledi:

"Fransa'da yaşanan süreci anlattığınız zaman herkes Türkiye'nin haklı olduğunu anlıyor. Herkes Türkiye'nin bu konudaki hasssiyetini anlıyor. ve aslında işin Türkiye ya da Ermenistan'la yada tarihi konularla alakalı olmadığını, tam aksine Fransa'da mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir kampanya istismarı olduğunu herkes kabul ediyor. Ben de diyorum ki mayısa kadar sabırlı olursak mayısta zaten bu kilidi Fransa halkı çözecektir. Ama bu arada da Fransız senatosunda akıl sahibi insanların imza toplamaya başlaması da bizi sevindiriyor. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda 60 imzayı bulurlar. Fransız anayasa mahkemesi de yasayı iptal eder." - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağış'tan Hodri Meydan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement