Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen AK Partili'nin maaşı 160 TL yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen AK Partili'nin maaşı 160 TL yapıldı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'nde, Belediye Başkan Yardımcılığına AK Partili isim getirilmek istenince, HDP grubu maaşını günlük çay, simit ve yol üzerinden hesaplayarak 160 TL olmasına karar verdi.

30.06.2019 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'ni yüzde 71 oy oranıyla kazanan HDP'li aday Zeyyat Ceylan'ın mazbatası YSK tarafından KHK'lı olduğu gerekçesiyle verilmemiş ve mazbata yüzde 25 oy alan AK Partili aday Hüseyin Beyoğlu'na verilmişti.

30'a (HDP) 7 (AK Parti) ile Belediye Meclisi çoğunluğunun HDP'de olduğu Bağlar Belediyesi'nde Haziran ayı Belediye Meclis toplantısında ilginç bir karar alındı. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Belediye Başkan Yardımcılığı'na eski AK Parti Diyarbakır İl Başkanı ve şimdiki Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi olan Muhammed Akar'ı getirmek isteyince HDP'nin Belediye Meclis grubu tepki gösterdi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA AYLIK 160 TL MAAŞ

Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında Akar'ın Belediye Başkan Yardımcılığı ve alacağı ücretin belirlenmesi gündeme getirilerek meclis onayına sunuldu.

HDP grubu, Akar'ın aylık 160 TL almasını kararlaştırdı ve oy çokluğu önerge kabul edildi.

Konu toplantı tutanağında şöyle yer aldı: "Meclisimizin Haziran 2019 toplantısının 4. Bileşiminde meclis üyeleri toplantıya katıldıkları tespit edilmiş. Gündemin 8. Maddesini teşkil eden Meclis, üyelerden Veysi Kuzu'nun sözlü önerisiyle 'Belediye Başkan Yardımcılarının aylık ödeneklerinin belirlenmesinin görüşülmesi'ne ilişkin yazılı önerge görüşüldü. Yapılan incelemede 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. Maddesi uyarınca ödeneğin meclisçe belirlenmesi gerektiği buna göre meclis üyesi olup belediye başkan yarımcısı olarak görev yapanlara ait kararın alındığı tarihten itibaren 31.12.2019 tarihine kadar 160 TL aylık ödeneğin uygulanması hususu, Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinin 13. Maddesinin (b) bendine göre oylamaya sunuldu. Aynı yönetmeliğin 14. Maddesine istinaden mevcudun 6 red, 28 kabul oyu verilmesi sonucu oy çokluğu ile kabulüne karar verildi."

Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen AK Partili'nin maaşı 160 TL yapıldı

"BELEDİYECİLİĞİN GÖNÜL İŞİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLARDI, ALIN SİZE GÖNÜL İŞİ"

Aldıkları kararı Sputnik Türkiye'ye değerlendiren HDP Belediye Meclis Grubu'ndan Zübeyde Zümrüt "Bu kararı almamızın nedeni ortada ciddi bir hukuksuzluğun olmasından dolayıdır. Yüzde 70 oy alanın hakkını gelip gasp edeceksin ve 7 meclis üyesiyle gelip belediyeyi yönetmeye çalışacaksın. Biz HDP'li meclis üyeleri olarak halka hizmet amacıyla her türlü kararı hızlı geçirmek için çalışıyoruz ama böylesi kararlara da tepkimizi ortaya koyuyoruz. Kendi atadıkları bir isim olduğu için böyle bir karar aldık. Maaşı günlük 1 çay, 1 simit ve yol parası üzerinden hesapladık. Hem zaten belediyeciliğin 'Gönül İşi' olduğunu söylüyorlardı, alın size gönül işi. Bu da 'Gönül Belediyeciliği' olsun. Gönüllü olarak yapsınlar şimdi. Biliyoruz ki sizin gönül meselesi değil, gasp ederek çalmaya gelmişsiniz. Eğer gerçekten gönül işiyse o zaman gönüllü olarak yapın" şeklinde konuştu.

Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen AK Partili\'nin maaşı 160 TL yapıldı

Son Dakika Güncel Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen AK Partili'nin maaşı 160 TL yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.

  • Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
    15:40 Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

    Samsun'un Atakum ilçesinde birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumu iyi.

  • Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu
    15:39 Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu

    Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere 500 küçük sanatsever katıldı. Çocuklar, atölye çalışmalarında sanatsal faaliyetlerde bulunarak eğlendi ve kabiliyetlerini geliştirdi. Merkez koordinatörü, amacın çocuklara sanatı sevdirmek ve onları iyi yerlere getirmek olduğunu belirtti.

  • Uşak'ta Peynir Bidonlarında Skunk Ele Geçirildi
    15:38 Uşak'ta Peynir Bidonlarında Skunk Ele Geçirildi

    Uşak'ta şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan aramada, peynir bidonlarının içine saklanmış 2 kilo 670 gram skunk ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyi gönderen şüpheli ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

  • Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı
    15:38 Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Osmangazili muhtarlara mazbatalarını teslim etti. Başkan Aydın, yeni dönemin tüm muhtarlar için hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli Oldu
    15:38 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli Oldu

    31 Mart seçimlerinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri belirlendi. AK Parti, MHP, CHP, YRP, İYİ Parti ve BBP'den oluşan mecliste toplamda 70 üye yer alıyor.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü
    15:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi konutunda gerçekleşti.

  • Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı
    15:35 Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın mart ayında 35 bin 961 yolcuya hizmet vererek yeni bir rekora imza attığı belirtildi. İç hatlarda 234 uçak iniş-kalkış yaparken, kargo, posta ve bagaj trafiği ise 276 ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç aylık döneminde ise havalimanında 114 bin 403 yolcu, 698 uçak ve 955 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak
    15:35 Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak

    Marmaris Belediyesi, yaz sezonunda bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Sahil yolunda güvenliği sağlamak ve bisiklet yolunun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla görevlendirilen ekipler, yaz boyunca pedal çevirecek.


Advertisement