Bağlar'da Halepçe Katliamı İçin Mevlid Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Bağlar'da Halepçe Katliamı İçin Mevlid Okutuldu

Bağlar\'da Halepçe Katliamı İçin Mevlid Okutuldu

BDP Diyarbakır Bağlar İlçe Teşkilatı, Halepçe Katliamı'nın 26.ncı yıldönümü nedeniyle mevlit okundu ve sinevizyon gösterimi verildi.

17.03.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP, Diyarbakır Bağlar İlçesinde, Halepçe Katliamı'nın 26.ncı yıldönümü nedeniyle mevlid ve sinevizyon gösterimi verildi. Ali Pınar Mahallesi'nde bulunan seçim bürosuna düzenlenen anma etkinliğine BDP Bağlar Belediye Eş Başkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte parti adına konuşma yapan BDP Bağlar Belediye Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, yapılan bütün katliamların amacı Kürt halkını bitirmek olduğunu belirterek, "Başaramadılar, başaramayacaklar. Bu günleri şehitlerimize borçluyuz. Onların verdiği mücadele bizi buraya kadar getirdi. Bu mücadelenin layığı olmaya çalışacağız. O kan emiciler Eyüp Aslan'ı katletmeselerdi kaymakam olurdu. Siyasal bilgileri bitirmişti. Alipar mahallesi Kürt özgürlük hareketi mücadelesini başından beri sahip çıkmış ve mücadelesini vermiştir. Biz bu mahallenin insanları olarak onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kürt halkının çok büyük acılar yaşadığını ifade eden Eşref Güler ise, Halepçe katliamı dünyanın bir utancı olduğunu belirterek, "Bu katliam sadece Kürdistan'ın bir parçasında yaşanan katliamdı. Diğer parçalarının eksik yanı yoktu. Bundan 30 küsur yıl önce başlayan bu mücadele bugün birileri belediye başkanı olsun diye değildi. Bir yere kadar kabul ettirilmiş bir kimlik savaşı veriliyor. Verilen tüm bu bedeller bunun içindi. Unutmamak gerekir ki canını veren bir çok şehidimiz üniversitesini bitirdikten sonra PKK'ye katılmışlardı. AKP bugün bu topraklara bir yatırımı bile olmuşsa bu yatırım bu hareketin verdiği mücadele sonucu olmuştur. Bizi bizim paralarımızla, vergilerimizle kandırıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bağlar'da Halepçe Katliamı İçin Mevlid Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement